Gombaszög: Ingyenes belépőjegy a Losonci és a Nagykürtösi járás lakóinak!

Hamarosan indul az online jegyvásár a július 14-én rajtoló Gombaszögi Nyári Táborba. A már hagyományos akció keretében idén a Losonci és a Nagykürtösi járás lakói számára lesz ingyenes a belépés a táborba, ahol színpadra lép többek közt a Kaukázus, a Kiscsillag, a Brains, a Ghymes és a Jóvilágvan, és további meglepetésekre is lehet még számítani.

A hagyomány célja az, hogy szervezők a peremrégiók és szórványvidékek lakói számára megkönnyítsék az eljutást a felvidéki ifjúság legnagyobb találkozóhelyére, szabadegyetemére és fesztiváljára, a Gombaszögi Nyári Táborba. Az elmúlt két évben a Nagymihályi-, Szenci és a Nyitrai járás továbbá Pozsony város lakosai élvezhették a kedvezményt, és juthattak ingyenes belépőhöz. A peremvidékeken élők számára nem minden esetben adott egy közeg, amelyben magyar fiatalokkal együtt művelődhetnek, szórakozhatnak és bulizhatnak. A Gombaszögi Nyári Tábor egyik leginkább kiemelt célja viszont az, hogy közösséget formáljon, miközben mindenki kedvére válogathat a magyar közéleti, kulturális, tudományos, zenei programok és vetélkedők között, életre szóló barátságok és szerelmek szövődhetnek.

A Losonci és a Nagykürtösi járásokból érkezőknek nincs más dolguk, mint a tábori portán felmutatni az állandó lakcímet igazoló személyi igazolványt, és máris kézhez kaphatják az ingyenes hetijegyet a táborba. Aki a honlapon az elővételi rendszeren szeretne további kiegészítő jegyeket (sátorjegy, buszjegy) vásárolni, annak a megfelelő irányítószám megadása után nullázódik a belépőjegy ára.

gomb ingy jarasok

Tábori kvíz és hűségprogram

Emellett a további járásokból érkezőknek is lehetőségük nyílik ingyen jegyhez jutni, elég bekapcsolódniuk a tábori kvízbe, és megválaszolni pár táborral kapcsolatos kérdést. A helyes válaszok száma nagyban befolyásolja a nyerési esélyeket, így érdemes átböngészni a tábor honlapját és Facebook oldalát egyaránt. Ráadásul az, aki tavaly részt vett a táborban, és két új ismerőse rá hivatkozva vesz jegyet, idén hűségprogram keretében egy euróért juthat egész hetes bérlethez.

Zene

A tábor zenei programjából már néhány részlet is napvilágra került. Kedden a Kicsi Hang szlovákiai magyar verséneklő együttes és a komáromi ZsEB zenekar lép fel, szerdán a Kaukázus és az Aylen’s Fall, csütörtökön a Brains és a tábor rezidens zenekara, a Jóvilágvan játszik majd. Pénteken pedig a füleki Musí Byť! és Lovasi András Kiscsillag nevű zenekara áll a tábor színpadára. A további napok fellépőit is hamarosan megismerheti a közönség, érdemes ezért is követni a tábor Facebook oldalát és honlapját!

Gombaszögi legek

Tavaly a Gombaszögi Nyári Tábor ismét rekordot döntött a napi látogatószámot összedva mintegy nyolcezer résztvevővel. A Táborba Szlovákia összes magyarlakta területéről érkeztek Pozsonytól egészen Kistárkányig. Több mint százötven program várta a táborozókat, amelyek között voltak közéleti panelbeszélgetések, utazási beszámolók, művészeti és színházi előadások, csapatjátékok és egyaránt frenetikus esti koncertek is. A múlt nyáron a tábor keretein belül a Krasznahorkai vár egy óriási ölelésben részesült egy csaknem ezerötszáz létszámú tömegtől. A tavalyi tábor másik újdonsága a Szlovákiai Dal Napja elnevezésű minifesztivál volt, amely lehetőséget nyújtott felvidéki zenekaroknak, hogy profi körülmények között léphessenek színpadra. Ez a „fesztivál a fesztiválban” idén is a programpontok között szerepel.

Bővebb információ a tábor honlapján (www.gombaszog.sk), Facebook oldalán (http://facebook.com/gombaszog) és Twitter (https://twitter.com/gombaszog) csatornáján található.

Gombaszögi Nyári Tábor

Portálunk a Gombaszögi Nyári Tábor médiapartnere.
Kapcsolódó írások: