A Rozsnyói Bányászati Múzeum propagációs anyaga második helyet szerzett

A Rozsnyói Bányászati Múzeum propagációs anyaga második helyet szerzett

A Kalandozás a Rozsnyói Bányászati Múzeum történetében (Potulky históriou Baníckeho múzea v Rožňave) című propagációs anyag a Legszebb 2014-es könyv és propagációs anyag Szlovákiáról elnevezésű országos verseny nyolcadik évfolyamának Városi propagációs anyagok kategóriájában második helyezést ért el. A múzeum történelméről, tevékenységéről és kiállításairól, valamint a rozsnyói muzeológia érdekességeiről és személyiségeiről szóló háromnyelvű anyagot a Rozsnyói Bányászati Múzeum adta ki. Szerzője S. Holečková, a múzeum történésze.

cena Potulky 016

A verseny kiértékelése és az oklevelek átadása az egyes kategóriák győzteseinek 2015. április 14-én zajlott a besztercebányai Állami Tudományos Könyvtárban a Legszebb 2015-ös szlovákiai naptár és a Legszebb 2014-es könyv és propagációs anyag Szlovákiáról című kiállítások megnyitója keretében.

cena Potulky 044

A verseny főszervezője a Szlovák Újságíró Szindikátus Fotópublicisztikai Klubja.
A Rozsnyói céhek című publikáció tavalyi győzelme a Városról szóló könyvek – monográfiák kategóriában, ahogy az idei ezüstérem is sikeresen láttatja a publikáció és propagációs tevékenység területén nem csak a rozsnyói múzeumot, hanem Rozsnyó várost és Kassa megyét is.

-rozsnyovidek.sk

szöveg: Sylvia Holečková, Rozsnyói Bányászati Múzeum, fotó: RBM



Hagyj üzenetet