Új elnököt választott a Diákhálózat

A szlovákiai magyar egyetemistákat tömörítő Diákhálózat április harmadik hétvégéjén tartotta meg XXIII. Hallgatói Parlamentjét Bátorkeszin. A szervezet féléves munkájának értékelése mellett az eseményen elnökváltásra is sor került.

Másfél év aktív és kemény munka után Bóna Zoltán, a Diákhálózat immáron volt elnöke átadta a stafétabotot a fiatalabb generációnak. Helyére a Pozsonyi Műszaki Egyetem elsőéves hallgatója, Kotiers Róza került. Az 2014-es őszi Hallgatói Parlamenten megválasztott elnökségben egyéb változás nem történt, így annak jelenlegi tagjai Kotiers Róza (elnök), Lukáč Eszter (gazdasági alelnök), Kovács Roland (belügyi alelnök), Sólymos Karin (külügyi alelnök) és Bilás Zsuzsanna (marketing alelnök).

dh3

A szlovákiai magyar egyetemistákat összefogó ernyőszervezet tagjai olyan diákszervezetek, amelyek Csehország, Szlovákia, valamint Magyarország nagyobb egyetemi városaiban szólítják meg és szervezik közösségbe a felvidéki diákokat. A Diákhálózat tagszervezetei közé tartozik a prágai Ady Endre Diákkör, a brünni Kazinczy Ferenc Diákklub, a budapesti Kaszás Attila Diákkör, a Kikelet Kassai Ifjúsági Közösség, a komáromi Jókai Mór Diákkör, a Nagyszombati Diákklub, a nyitrai Juhász Gyula Ifjúsági Klub, a pozsonyi József Attila Ifjúsági Klub és a besztercebányai Mikszáth Kálmán Diákklub. A hétvége során többek között az egyes tagszervezetek, valamint az elnökség és a programkoordinátorok féléves beszámolói kerültek terítékre.

A Hallgatói Parlament első napján, pénteken a TANDEM tartott műhelymunkát a résztvevőknek, vasárnap pedig a bécsi Magyar Diákok Egyesülete mutatkozott be a Diákhálózatnak Paluska Zsuzsanna és Ujvári Péter személyében.

dh2

Sor került továbbá a Diákhálózat márciusban kihirdetett logópályázatának értékelésére. A rengeteg pályamunka közül a Katona Norbert által tervezett logó került ki győztesként, melyet a Diákhálózat hamarosan megoszt a nagyközönséggel is.

A Diákhálózat legközelebbi nyilvános tevékenységével az érdeklődők az elkövetkező hónapban találkozhatnak, ugyanis a 2004 óta működő országos diáklap, az Alma Mater idei első számának előkészületei már folyamatban vannak.

A Diákhálózat ezúton is szeretné megköszönni Bóna Zoltánnak áldozatos és megbízható munkáját, az újdonsült elnöknek, Kotiers Rózának pedig sok sikert kíván, hogy a Diákhálózatban való célkitűzései eredményesek legyenek!

(szöveg, fotó: dh)