Díjazott gyermekrajzok kiállítása a Fábry iskolában

Díjazott gyermekrajzok kiállítása a Fábry iskolában

Gyermekrajz kiállítás nyílt június 4-én, a Nemzeti Összetartozás Napján a rozsnyói Fábry Zoltán Alapiskola és Szakközépiskola alulájában. A tárlatot Magyarország Kassai Főkonzulátusa képviseletében Bitay Levente konzul nyitotta meg.

18 iskolából több, mint száz alkotás érkezett az 1848/1849-es forradalom és szabadságharc évfordulója tiszteletére „Az én március 15-ém” címmel idén tavasszal meghirdetett gyermekrajz pályázatra. A rajzpályázat kezdeményezője Magyarország Kassai Főkonzulátusa volt, együttműködve a CSEMADOK Kassa Városi Választmányával, a Szlovákiai Magyar Pedagógusok Szövetségével, a kassai Thália Színházzal és Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzatával. A zsűri által legjobbnak ítélt pályamunkákat márciusban a kassai Thália Színházban mutatták be, majd több helyszín után tegnap Rozsnyóra érkezett a kiállítás.

1

Prékop Mária, az iskola igazgatónője köszöntőjében elmondta, nagy örömükre szolgál, hogy újabb kiállításnak adhatnak otthont. Az utóbbi években két egykori diák, Keszi István fotói és Baffi Dávid festményei után a Kétnyelvű Dél-Szlovákia elnevezésű tárlat, tavaly pedig a Bodrogközi Ifjúsági Művészeti Műhely alkotásaiból nyílt kiállítás kapott helyet az iskola termeiben. Mint mondta: „Részünkről ez tudatos tevékenység, mert hisszük és valljuk, hogy egy iskolának többnek kell lennie, mint pusztán oktatási intézménynek. Hiszen kisebbségi létben az iskola szerepe is megváltozik. Ezért is fontos számunkra, hogy éppen ma, a Nemzeti Összetartozás Napja alkalmából egy újabb kiállítás megnyitóján állhatunk. „Az én március 15-ém” elnevezésű gyermekrajz pályázat legjobb alkotásait csodálhatjuk meg ma közösen.”

4

A pályázaton sikeresen szerepeltek a Rozsnyói Református Egyházközség Alapiskolájának és a Fábry Zoltán Alapiskola és Szakközépiskola tanulói is, akiknek díjazott alkotásai június végéig tekinthetők meg a Fábry iskolában.

DSCF4096

rozsnyovidek.sk,  fotó: Prékop I. , Fábry Zoltán Alapiskola és Szakközépiskola

 

Fotógaléria:



Hagyj üzenetet