Nyári szakmai gyakorlat egyetemistáknak

Nyári szakmai gyakorlat egyetemistáknak

A Diákhálózat csapatával idén is meghirdetjük a nyári időszakra szakmai gyakorlati helyeket kínáló SzakGyak nevet viselő programunkat.

Az idei évben a következő partnerek várnak benneteket nagy szeretettel néhány hétre, hogy gyakorlatban is megismerhessétek tevékenységüket:

  • Budapesti Elektromos Művek Nyrt. – ELMŰ
  • Paksi Atomerőmű Zrt.
  • Nevitel a.s.
  • Kitekintő
  • Alma Mater
  • Gombaszögi Nyári Tábor
  • Közbeszéd
  • Bumm.sk
  • Rákóczi Szövetség
  • Szlovákiai Magyar Cserkészszövetség
  • Új Szó
  • TANDEM n.o.

Feltételek és jelentkezés

A Diákhálózat által meghirdetett szakmai gyakorlat alapfeltétele, hogy a jelentkező szlovákiai magyar származású egyetemista legyen, aki az 2014/2015-ös akadémiai évben aktív hallgatói jogviszonnyal rendelkezik valamely egyetem alap-, mester-, illetve doktori képzésének nappali vagy levelező szakán. Némely gyakorlatnál szükségesek plusz feltételek (pl. próbacikk), melyeket az adott partnereknél feltüntettünk, ezért kérjük figyelmesen olvassátok el ezeket az információkat.

Jelentkezni a szakgyak@diakhalozat.sk címre elküldött elektronikus üzenetben lehet. A tárgy mezőben kérjük tüntessétek fel a szakmai gyakorlat nevét amelyre jelentkeztek! A jelentkezésnek tartalmaznia kell a pontosan kitöltött jelentkezési lapot (elektronikus formában), egy fényképes önéletrajzot, és egy motivációs levelet, valamint egy igazolást a hallgatói jogviszonyotokról. Az önéletrajzokat és a motivációs leveleket néhány esetben a gyakorlatot biztosító partnerünknek is továbbítjuk. A jelentkezést követően válaszlevelet küldünk 24 órán belül. Ha ezt nem kapod meg, kérünk, továbbítsd még egyszer, vagy vedd fel a kapcsolatot a program valamelyik koordinátorával, Bógyi Csillával vagy Kotiers Rebekával.

Europass önéletrajzodat ITT tudod elkészíteni.

A jelentkezési határidő: 2015. június 30.  Kivéve Paks és Gombaszög (június 26.)!

Az értékelésnél figyelembe vesszük:

  • az önéletrajzot
  • a motivációs levelet
  • nappali vagy levelező tagozaton végzed-e a tanulmányaidat
  • szakodnak megfelelő szakmai gyakorlatra jelentkezel-e
  • Szlovákiában és Csehországban végzed-e tanulmányaidat, de ez természetesen nem zárja ki a Magyarországon hallgatói jogviszonnyal rendelkezőket sem
  • folytatsz-e tudományos munkát, illetve publikáltál-e bármely (szak)lapban
  • részt vettél-e valamelyik Felvidéki Tudományos Diákköri Konferencián vagy egyéb szakmai konferencián
  • tevékenykedsz-e valamely diákszervezetben, illetve civil szervezetben (pl. Diákhálózat és tagszervezetei, KIK, Firesz, Csemadok, stb.)
  • részt vettél-e már az előző évek során is a SzakGyak-on

Partnereink:

Budapesti Elektromos Művek Nyrt. – ELMŰ

Két, erősáramra szakosodott villamosmérnök-hallgató számára, akiket érdekelnek az áramszolgáltatás műszaki megoldásai, problémaköre.

Időtartam: 1 hét

Helyszín: Budapest
Időpont: július első fele

Étkezés/szállás: étkezés, szállás, valamint BKV bérlet biztosítva

Részvételi díj: 15 €

Paksi Atomerőmű Zrt.

2 időpontban 6-6 (összesen 12) – diákigazolvánnyal rendelkező – hallgatót várnak a szervezők sok szeretettel, AKIK MÉG NEM VOLTAK PAKSI SZAKGYAK-on és az egyetemi/főiskolai szakirányuk beilleszthető az erőmű szakmai struktúrájába, pl.: gépészet, automatizálás, híradástechnika, méréstechnika, fizika, digitális rendszerek, vegyészet, irányítástechnika, villamos szakterület, munkavédelem, karbantartó mérnöki szakterület, környezetvédelem stb.

Program: A program alatt a diákok megismerhetik az erőmű működését, kapcsolódó létesítményeit, tapasztalatokat szerezhetnek a saját – tanult – szakterületükön, és lehetőségük lesz szakmai kapcsolatok kialakítására.
Paks megismerése mellett lehetőségük lesz a résztvevőknek Szekszárdot is jól megismerni és további kirándulásokat, hosszú hétvégére üdülést terveznek a szervezők, az erőmű pihenőhelyére Fadd Domboriba, a Duna holtágánál.

Költségek: Partnerünk ösztöndíjat biztosít a diákok számára, amely a szállást teljes egészében, az étkezési  és szabadidős programok  költségét pedig nagy részben  fedezi.

Időpontok: 1. csoport: 2015 július 20-29-ig, 2. csoport: augusztus 3-12-ig

Helyszín: Paks

Részvételi díj: 30 €

A JELENTKEZÉS MELLÉ KÉRJÜK MELLÉKLETBEN CSATOLJATOK ISKOLAI IGAZOLÁST IS!

Jelentkezésetek alkalmával kérjük, hogy pontosan jelöljétek meg, melyik időpontban szeretnétek menni. (pl: Paksi Atomerőmű – 1. időpont, vagy Paksi Atomerőmű – 2. időpont, esetleg Paksi Atomerőmű – bármelyik időpont). Fontos, hogy azon hallgatók, akik erre a programra jelentkeznek, a jelentkezés lezárását követő 3-4 napban legyenek elérhetőek telefonon és e-mailben is, adategyeztetés céljából!

FIGYELEM, A HATÁRIDŐ ITT JÚNIUS 26. !!!

NEVITEL a. s.

2 telekommunikációs hallgató részére.

Időtartam: 1 hét (megegyezés szerint)
Helyszín: Dunaszerdahely
Időpont: 2015. július 1. és augusztus 31. között
Étkezés/szállás: szállás és ebédjegy biztosítva
Részvételi díj: 15 €

Kitekintő

Az on-line hírportál mind a 10 rovatukba fogad 1-2 főt. Minden pályázótól kérünk a jelentkezéshez csatolni egy riport jellegű próbacikket!

Időtartam: 2015 nyara

Helyszín: nem igényel személyes jelenlétet, otthonról végezhető

Részvételi díj: 15 €

Alma Mater

A szerkesztői gárda nagy örömmel fogad legalább két, magában írásra és szerkesztésre tehetséget érző fiatalt. Sikeres SzakGyak esetén a személyek a szerkesztőség állandó tagjává válhatnak.

Időtartam: 2015 nyara, főleg augusztusban igényel nagyobb munkát

Helyszín: nem igényel személyes jelenlétet, otthonról végezhető

Gombaszögi Nyári Tábor 

2 személy számára, a feladatkörök a jelentkezés elbírálása után kerülnek egyeztetésre. Kis motivációnak pedig: “Gyere ingyen Gombaszögre és légy részese egy nagyszerű szervezőcsapatnak!”

Időtartam: a tábor 1 hete és az azt megelőző staffgyűlés

Étkezés/szállás: tábori feltételek: étel, ital, szállás

FIGYELEM, A HATÁRIDŐ ITT JÚNIUS 26. !!!

Közbeszéd

A Közbeszéd szerkesztősége szívesen fogad publikálásra alkalmas anyagot bárkitől, aki tehetséget és elszántságot érez magában a szakma iránt.

Helyszín: nem igényel személyes jelenlétet, otthonról végezhető

Bumm.sk

Mind irodai munka, mind cikkek írása a hírportál részére.

Időtartam: 1 hét (megegyezés szerint)

Helyszín: Komárom
Időpont: 2015. július 1. és augusztus 31. (kivéve a Gombaszögi Nyári Tábor – júl.14-20. – ideje alatt)

Étkezés/szállás: szállás és étkezés NINCS biztosítva, viszont az utazási költségeket 50 €-ig visszatérítik

Részvételi díj: 15 €

Rákóczi Szövetség

Partnerünk Tatai Anyanyelvi Táborukba fogad 2-3 embert szervezőnek.

Időtartam: 1 hét

Helyszín: Tata

Időpont: 2015 augusztusa 9-15.

Étkezés/szállás: a szövetség minden költséget térít

Részvételi díj: 15 €

Szlovákiai Magyar Cserkészszövetség

  1. Rendezvényszervezés
    Ha érdekel, hogyan lesz ötletből és tervekből egy megvalósult országos rendezvény, és nem riadsz vissza a sátorozástól, akkor jelentkezz gyakorlatra a Cserkészszövetség nyári vezető táborait szervező logisztikai csapatba! 2-3 hallgatót várunk, elsősorban pedagógia, nevelői pályára készülőket, orvostanhallgatókat, de alapvetően nyitott a lehetőség mindenki előtt.

Időtartam: 2 hét

Helyszín: Palást és környéke

Időpont: 2015. július 17-31. (előkészítő hétvége és a táborok ideje)
Részvételi díj: nincs (te segítesz nekünk, mi segítünk neked)

Étkezés/szállás: szállás sátrakban (saját hálózsák szükséges), a teljes étkezés biztosított a gyakorlat idejére

További infó: tábori szabályzat van, többek között a tábor során nincs alkoholfogyasztás, nincs dohányzás

Feladatok: minden, ami logisztika és rendezvényszervezés (táborépítés, szállítás, ételkészítés), közben pedig beletanulhatsz a szervezés minden elemébe

  1. Gyűjteménykezelés
    Szerezz gyűjteménykezelési szakmai tapasztalatot a Szlovákiai Magyar Cserkészszövetség cserkészgyűjteményénél, és ismerd meg Felvidék legnagyobb ifjúsági szervezetének múltját!

Időtartam: 2015. augusztus 3-28. között 1-2 hét (megegyezés szerint lehet több is). Egyszerre 2 hallgató fogadására van lehetőség.

Helyszín: Dunaszerdahely, SZMCS székház

Időpont: 2015. augusztusban 1-2 hét
Részvételi díj: nincs (te segítesz nekünk, mi segítünk neked)

Étkezés/szállás: szállás a székházban, különálló hálószobában (saját hálózsák szükséges), az ebéd biztosított a gyakorlat idejére

Feladatok: a tárgyak katalogizálása, digitális adatbázisba való feldolgozása, a könyvek és folyóiratok katalogizálása, szkennelése és grafikai feldolgozása, majd egy internetes honlapra (digitális cserkészkönyvtár) való feltöltése.

Új Szó

A szerkesztőség újságíró vagy marketing-reklám szakosok jelentkezését várja nyári programjukra. A pályázóktól három közölt, vagy közlésre szánt írást kérünk csatolni a jelentkezés mellé.

Helyszín: Pozsony

Időpont: 2015. július 6-tól szeptember végéig

Étkezés/szállás: szállás és étkezés NINCS biztosítva

Részvételi díj: 10 €

TANDEM

A szervezet a következő területekről keres gyakornokokat: pedagógus, szociológus, pszichológus, marketing, újságírás, kommunikáció.

Időtartam: legalább 6 hét

Időpont: november

Részvételi díj: 15 €
Feladatok: A gyakornokok érdeklődése és szakmai profilja alapján személyre szabott feladatkörök: projektasszisztencia, tréning-segédanyagok előkészítése, rendezvények előkészítése, kisebb játék- és csoportvezetői feladatok, weboldal frissítése, médiamegjelenések előkészítése és írása.

TOVÁBBI INFORMÁCIÓK

A jelentkezések száma nincs limitálva, így több gyakorlatra is jelentkezhettek.

A jelentkezési lap ITT érhető el (letöltés után elektronikusan kitölthető).

A jelentkezési határidő letelte után a pályázókat néhány napon belül e-mailben vagy telefonon értesítjük az eredményről.

Pozitív elbírálás esetén, a szakmai gyakorlaton résztvevő diák az e-mailben megadott határidőig köteles banki átutalással befizetni a részvételi díjat a Diákhálózat számlájára: 119938012/0200. Az “Üzenet” mezőbe a nevet és a születési dátumot kérjük feltüntetni.

A kérdéseket és észrevételeket a szakgyak@diakhalozat.sk e-mail címre várják a SzakGyak koordinátorai, Bógyi Csilla és Kotiers Rebeka.

– forrás: dhszakgyak.blogspot.sk, kép: pixabay.com



Hagyj üzenetet