Szlovákiai Magyar Dal Napja – szavazz, ki lépjen fel!

Szlovákiai Magyar Dal Napja – szavazz, ki lépjen fel!

A Gombaszögi Nyári Tábor utolsó napján, vasárnap idén is a hazai zenekaroké lesz a főszerep. A II. Szlovákiai Magyar Dal Napján, július 19-én a közönség és a zsűri által választott felvidéki magyar formációk mutathatják meg magukat a fesztivál nagyszínpadán.

A felhívásra, amellyel a Gombaszögi Nyári Tábor szervezői a tavalyi év után második alkalommal szólították meg a hazai amatőr zenekarokat, összesen tizenegy együttes jelentkezett Felvidék minden tájáról. Arról, hogy melyik három felvidéki banda veheti birtokába a nagyszínpadot és annak minden felszerelését, tapasztalt szakmai zsűri dönt majd, egy zenekar pedig közönségszavazás útján kerülhet a vasárnapi fellépők közé. A tét nem kicsi: a kiválasztottak profi hangosítókkal dolgozhatnak együtt, valamint a nagyszínpadon vetítési lehetőség is adott lesz számukra.

A szakmai zsűri tagjai:
Bauer Ildikó – A Gombaszögi Nyári Tábor művészeti vezetője
Dégner Lilla – A Thália Színház művésznője
Hundzsa István – a Kassai Állami Opera tagja
Szabó Máté – a Jóvilágvan együttes gitárosa
Zsapka Attila – a Kor-zár és a ZSEB együttesek tagja

Szavazni június 28-ig lehet a Gombaszögi Nyári Tábor Facebook-oldalán. A legjobb amatőr együttesek így olyan nagy nevek után léphetnek színpadra, mint a Kowalsky meg a Vega, a Brains, a Csík zenekar, a Kiscsillag, a Ghymes, a Kaukázus vagy éppen a Rómeó Vérzik.
További információkért kattints a tábor hivatalos honlapjára és Facebook-eseményére.

A Gombaszögi Nyári Tábor hivatalos himnusza

(GNYT)

 

Portálunk idén is a Gombaszögi Nyári Tábor egyik médiapartnere.

Kapcsolódó írások:Hagyj üzenetet