Szakmai gyakorlat felvidéki diákoknak!

A napokban a Diákhálózat csapata ismét meghirdette SzakGyak névre hallgató programját. Ennek keretében már nem először biztosítanak szakmai gyakorlatot felvidéki magyar egyetemistáknak, akik Szlovákiában, Csehországban illetve Magyarországon folytatják a tanulmányaikat.

„Az egyetemen rengeteg dolgot elsajátítunk, néha mégse tudjuk pontosan, mivel is foglalkozunk majd a nagybetűs életben. A szakmai gyakorlat által betekintést nyerhetünk abba, milyen is a való világban azzal foglalkozni, amit eddig csak a könyvekből ismertünk. Ezek után igennel felelhetünk egy állásinterjún arra a kérdésre, hogy rendelkezünk-e gyakorlattal is.” – vallja Csilla, aki tavaly egy szakmai gyakorlaton való részvétel után szívvel-lélekkel vetette bele magát a szervezésbe. Bógyi Csilla és Kotiers Rebeka a Diákhálózat tagjai, valamint a SzakGyak projekt főszervezői.

Összesen 12 különböző helyre jelentkezhetnek a diákok nyári gyakorlatra. A partnerek között olyan nevek szerepelnek, mint a Paksi Atomerőmű, amely nem először fogad már felvidéki egyetemistákat, vagy akár az Alma Mater, a Diákhálózat lapja, illetve a legnagyobb szlovákiai magyar szabadegyetem, a Gombaszögi Nyári Tábor.

A mérnökhallgatókat a budapesti ELMŰ is fogadja, az írópalánták az Új Szó-hoz, a bumm.sk-hoz, a Kitekintőhöz és a Közbeszédhez küldhetik írásaikat, a kommunikáció szakosok a NEVITEL-nél is szerencsét próbálhatnak, de kreatív, szervező gyakornokokat vár a Szlovákiai Magyar Cserkészszövetség, a TANDEM és a Rákóczi Szövetség is. A legtöbb fogadó szervezetnél csekély részvételi díj fejében szállás, étkezés is biztosított a gyakorlat ideje alatt.

A jelentkezéshez csupán motivációs levélre és önéletrajzra van szükséged, a határidő Gombaszög és Paks kivételével június 30.

Böngésszetek bátran a gyakorlati helyek között! Töltsétek szakmai gyakorlattal a nyarat és gazdagodjatok a tanulmányaitokhoz kapcsolódó tapasztalattal!
További információkért keressétek fel a SzakGyak honlapját.

Paluska Zsuzsanna

kép: pixabay.com