Példamutatás és felelősség – az aradi vértanúk emléke előtt tisztelegtek a rozsnyói temetőben

Példamutatás és felelősség – az aradi vértanúk emléke előtt tisztelegtek a rozsnyói temetőben

Történelmünk tragikus hőseire, a tizenhárom aradi vértanúra emlékeztek a rozsnyói temetőben október 6-án. Szörcsey Antal honvédszázados síremlékénél Füzék Erzsébet, a helyi Csemadok képviseletében köszöntötte az egybegyűlteket.

Az emlékbeszédet Buza Zsolt, református lelkész tartotta. “El kellett menni tizenhárom derék férfinak gróf Batthyányi Lajossal egyetemben ahhoz, hogy megszülessen a becsületesség, a tisztesség zászlaja alatt a gyógyulás. Nem egy ember gyógyulása, hanem egy népé, egy nemzeté. Jézus példát adott nekünk a szólásra. A tizenhárom aradi vértanú halála ma is beszédes. De vajon a te életed, a te szolgálatod, a te segítségnyújtásod csak halk emberi gúny vagy hathatós segítség? Van mögötte érzés, szeretet, felkarolás és bátorítás? – tette fel a kérdést  Buza Zsolt, aki ünnepi beszédében szólt a példamutatásról, felelősségről, segítségnyújtásról, elfogadásról és a gyógyító cselekedetről is.

DSCF6398

A megemlékezés végén, a közös imát és áldást követően a rozsnyói szervezetek képviselői elhelyezték Szörcsey Antal sírjánál koszorúikat, majd az ünnepség a Himnusz eléneklésével ért véget.

  • rozsnyovidek.sk, szöveg, fotó: Prékop I.

 



Hagyj üzenetet