A MI SZÉCHENYINK – műveltségi vetélkedő

A MI SZÉCHENYINK – műveltségi vetélkedő

Sok könyv, film, dokumentumfilm született Széchenyiről, munkásságáról, koráról, de meggyőződésünk, hogy igazán közel úgy tudjuk hozni őt a mai fiatalokhoz, hogyha interaktívvá tesszük a munkásságával való megismerkedést.
Olyan szórakoztató, játékos, kreatív és interaktív művelődést elősegítő feladatsorozattal szeretnénk a diákok érdeklődését felkelteni, amely korszerű formában a mai diákok szemével közelít a témához, ismerteti meg a fiatalokkal Széchenyi életét, munkásságát, korának történelmi és kulturális eseményeit. Vetélkedőnkkel megszólítjuk nem csak az anyaországi, hanem a határon túli iskolákat is, hiszen várunk versenyzőket Kárpátaljáról, Felvidékről, Erdélyből és Délvidékről.

Műveltségi vetélkedő az általános iskolák 7. évfolyama számára

A mátészalkai Széchenyi István Katolikus és Német Nemzetiségi Általános Iskola és az Országos Széchenyi Kör országos műveltségi vetélkedőt hirdet az általános iskolák 7. évfolyamos diákjai számára.

A vetélkedőnkre 3 fős csapatok nevezhetnek.
1. A verseny első 3 fordulója online feladatlapok kitöltéséből áll.
2. A második fordulóban különböző helyszíneken megrendezett regionális döntők következnek (szóbeli és írásbeli feladatokkal), ahonnan a 10 legjobb eredményt elért csapat kerül be az országos döntőbe.
3. Az országos döntőn, Mátészalkán írásbeli és szóbeli megmérettetésre kerül sor.

A vetélkedőre jelentkezni lehet e-mailben a  szechenyikatisk@gmail.com címen.

Határidő: 2015. november 3.

Kérjük, hogy tüntessék fel:
– a csapat nevét
– a felkészítő tanár nevét
– az iskola nevét, címét, elérhetőségét (telefonszám, e-mail)
Minden jelentkező csapatnak visszajelzést küldünk, amelyben tájékoztatjuk őket a versennyel kapcsolatos tudnivalókról.

lanchid

Művelődéstörténeti vetélkedő a középiskolák 11. évfolyama számára

A Soproni Széchenyi István Gimnázium és az Országos Széchenyi Kör művelődéstörténeti vetélkedőt hirdet a középiskolák 11. évfolyamos diákjai számára A mi Széchenyink címmel.

A vetélkedőnkre 3 fős csapatok nevezhetnek. A versenyzők három szakaszban mérhetik össze tudásukat, ügyességüket:
– A verseny első 3 fordulója online feladatlapok kitöltéséből áll.
– A második fordulóban különböző helyszíneken megrendezett regionális döntők következnek (szóbeli és írásbeli feladatokkal). A regionális döntőkre a területnek megfelelő legjobb 10 csapat jut be, majd a 10 legjobb eredményt elért csapat kerül be az országos döntőbe, melynek helyszíne 2016-ban Nagycenk lesz.
– Az országos döntőn írásbeli és szóbeli megmérettetésre kerül sor.

Versenyünkhöz honlapot készítünk. Itt lehet majd az aktuális információkat megtalálni, a feladatlapokat ezen a weboldalon lehet majd kitölteni a megadott utasítások szerint. Itt jelennek meg majd a részeredmények is. Az egyes fordulók feladatlapjainak kijavítása és az eredmények rögzítése után itt látható majd a megoldókulcs is.

A csapatok versenyre való nevezésének, jelentkezésének a határideje: 2015. október 22.

Jelentkezni az alábbi honlapon lehet: szechenyivetelkedo.hu

A jelentkezéshez az alábbi adatokat fogjuk kérni:
1. csapatnév
2. iskola neve
3. iskola címe, telefonszáma, e-mail címe
4. felkészítő tanár neve
5. felkészítő tanár címe, telefonszáma, e-mail címe
6. a csapat tagjainak neve

A tudásukat bizonyító csapatok tagjai és a felkészítő tanárok Széchenyi emlékéhez méltó értékes jutalmakban részesülnek.

Széchenyi

[box]

Az Országos Széchenyi Kör eddigi tevékenysége és munkássága most is biztosítja, hogy a szervező iskola mellett a verseny kiírójaként, védnökeként és koordinátoraként olyan magas színvonalú és igényes megmérettetést szervez a fiatalok számára, amelyen bebizonyíthatják, hogy a legnagyobb magyar életének, gondolkodásmódjának és korának ismerete olyan időtálló értékeket hordoz, amely a XXI. században is aktualitással bír. Széchenyi hitte, hogy az egyén boldogulása a köz javát is szolgálja, és ez ma sincs másként. „Azokból a kövekből, melyek utunkba gördülnek, egy kis ügyességgel lépcsőt építhetünk” – vallja. Éppen ezért korának sikeres vállalkozójaként, jó sportemberként, elkötelezett hazafiként a mai fiatalság számára összetett példakép lehet.[/box]

 

– forrás: katedra.sk/www.szechenyi-kor.hu



Hagyj üzenetet