HANG-ÁR: Zsapka-Sipos-Emmer Trió és SZEVÁM koncert Csábon

A Csemadok Csábi Alapszervezete egy újabb sorozatot indít HANG-ÁR címmel. Ezúttal a zenéé lesz a főszerep, amikor is az este folyamán két együttes mutatkozik be Csábon, és egy különleges vendég is meghívást kap.
Színpadon láthatjuk a ZSAPKA-SIPOS-EMMER Triót, melynek tagja Zsapka Attila, gitáros, énekes, a Kor-zár együttes alapítója, aki pár napja Harmónia-díjat kapott a Legjobb szólista/zenekar világzene/jazz/megzenésített vers kategóriában. Ő hozzá csatlakozik Sipos Dávid, aki szintén tagja többek között a Kor-zárnak, és az egyik legkeresettebb szaxofonos nem csak a Felvidéken. Dávid is Harmónia-díjban részesült az idei átadón a Legjobb énekes/hangszeres könnyűzene kategóriában. Harmadikként pedig színpadra áll Emmer Péter gitáros, énekes, többek között a Vadkerti Band és az Érsekújvári Rockszínpad zenekarának tagja, aki már 2013 óta Harmónia-díjas.
hang ar
Három év után visszatér a színpadra a csábi SZEVÁM együttes is, aki 2012-ben nyert a XXI. Tompa Mihály Országos Vers- és Prózamondó Versenyen megzenésített vers kategóriában. A három énekesnőt, Híves Máriát, Zaťko Veronikát és Zatyko Szilviát Tóth Árpád hárfán, Zaťko Ervin pedig basszusgitáron kíséri.
S hogy magáról a versről, versmegzenésítésről még többet megtudjunk, egy különleges vendég is meghívást kapott: Z. Németh István költő, irodalmár, a Szőrös Kő főszerkesztője, akivel a koncertek között Tóth Árpád beszélget majd.
A koncert után CD és könyvdedikálásra is sor kerül.
Mindenkit szeretettel várnak a Csábi Alapiskolába 2015. november 8-án, vasárnap 17 órára.
– rozsnyovidek.sk/sajtóközlemény