Lezárult a Diákhálózat Felsőoktatási Tájékoztató Körútja

A tavalyihoz hasonlóan idén is sikeresen zárult a szlovákiai magyar egyetemistákat tömörítő Diákhálózat Felsőoktatási Tájékoztató Körút nevet viselő programja.
A Körút során a szervezet aktivistái szlovákiai magyar tanítási nyelvű gimnáziumokba és középiskolákba látogattak el, hogy tájékoztassák a végzős diákokat a továbbtanulási lehetőségeikről, illetve a Diákhálózathoz tartozó diákszervezetekről, melyek székhelyei három országban, összesen kilenc egyetemi városban találhatóak meg.
A Körút november 9-13 között zajlott a keleti és a nyugati országrészben egyaránt; az aktivisták több, mint harminc oktatási intézménybe látogattak el.
A Körút során minden évben kézhez kapják a végzős diákok a Diákhálózat „Hova Tovább?” című kiadványát, melyből részletes információkat nyerhetnek a felsőoktatási rendszerről, a Diákhálózatról, illetve annak tagszervezeteiről, valamint a legérdekeltebb egyetemek szakjairól. A „Hova Tovább?” tartalma idén a bécsi Magyar Diákok Egyesületének munkájával is bővült, akik szervezetük munkásságát, és az osztrák felsőoktatási rendszert is bemutatták.
A következő hétvége folyamán, november 27–28-án Nyitrán kerül sor a X. Felvidéki Tudományos Diákköri Konferenciára, melyről a Diákhálózat a hét folyamán tájékoztatja az érdeklődőket.

(dh, bzs)