RovasVoyage: Dánia felfedezése

RovasVoyage: Dánia felfedezése

A RovasVoyage a húsvéti időszakot Dániában tölti. A Rovás polgári társulás várja az érdeklődők jelentkezését a március 24. és 30. között megvalósuló kirándulásra, melynek útvonala: Kassa – Krakow – Berlin – Skagen – Aarhus – Drezda – Prága – Kassa.

Tartsatok velünk a húsvéti ünnep idején Dániába! Rengeteg látnivaló van útközben is, megállunk sok más városban is, de a fő cél most Dánia! Elmegyünk Krakkó és Wroclaw mellett, Berlin mellett, visszafelé Bréma és Hamburg érintésével is jöhet2ünk – és miért ne mehetnénk be a történelmi központokba egy másfél-két órás pihenőre? Krakkó esetében megiszunk egy kávét a Wawel alatt, Berlinben végig sétálunk az Unter den Lindenen a Brandenburgi kapuig – és megyünk tovább, Dániába.
A fő cél most ugyanis Dánia: Skagen és Aarhus!
Jelentkezzetek február 29-ig!

Aarhus Dánia második legnagyobb városa, egy jelentős kikötőváros Jylland (djülen) félsziget keleti oldalán, a világ legkisebb nagyváro1sának nevezi magát, bár ebben a kitüntető címben bujkál némi irónia. Aarhus ugyanis nem épp terjedelmes, lakosainak száma 250-300 ezer. Ügyelnek arra, hogy meglegyen minden, amije egy magára kicsit is adó nagyvárosnak van: történelmi belváros sétálóutcákkal, katedrálissal, csatornával, továbbá puccos bevásárlóközpont, skandináv kultúrcenter, Műcsarnok. No meg természetesen a Musikhuset (Zeneház), ahol komolyzenei (opera is), jazz, könnyűzenei, szóval mindenféle koncertet lehet hallgatni.
Fő látnivalók: a Marselisborg kastély, a királyi család nyaralója, a középkori székesegyház, a Miasszonyunk templom, az óváros
Egy szabadtéri falumúzeum (a városon belül)

3

Skagen
4Skagen (szkágen) Dánia legészakibb városa, egy mindössze 8,5 ezres lakosságú halászváros. Két tenger határvonalán fekszik, régi világítótornyai híresek, a halászatnak köszönhetően biztosak lehetünk benne, hogy mindig friss halak, rákok kerülnek az éttermek asztalaira. Ha valaki Skagenben jár, feltétlenül kóstolja meg a heringet és a garnélarákot például Dánia egyik legrégibb éttermében, a Pakhuse-ban. Híres múzeumok Skagen városában: Skagen Múzeum, az Archer-ház, Városi és Regionális Múzeum.

5

  • forrás: Rovás


Hagyj üzenetet