Vásárlói szavazás dönti el, melyik projekt lesz a nyerő

Vásárlói szavazás dönti el, melyik projekt lesz a nyerő

Június folyamán derül ki, hogy a rozsnyói régióban az egészséges életmód iskolai népszerűsítésére beadott pályázat, a sportpálya felújításának ötlete a Dél-lakótelepen vagy a várhosszúréti kézműves tábor nyeri el a nyilvánosság szimpátiáját és ezzel együtt az 1300 eurós pályázati támogatást.

A Tesco Alapítvány tavasszal hirdette meg az „Ön választ, mi segítünk” elnevezésű támogatási programjának első fordulóját, melynek során az áruházlánc üzleteinek környékén 77 projektet támogatnak összesen több, mint 100 ezer euró értékben. A felhívásra helyi közhasznú projekteket nevezhettek be a kérvényezők a legkülönbözőbb témákban, úgy mint közösségfejlesztés, életkörnyezet javítása (nyilvános terek, parkok, játszóterek, turista- és kerékpárutak, zöldövezetek stb. fejlesztése, felújítása), gyerekek és fiatalok képzése, képességfejlesztés (gyerektáborok, tanfolyamok, tréningek), egészségmegőrzés és egészséges életmód támogatása (találkozók, főzőtanfolyamok, szakemberek előadásai, workshopok, szabadidős programok, klubtevékenység és sportrendezvények). A pályázat bíráló bizottsága minden régióban kiválasztotta a három legjobb projektet, ezek közül az győz, amelyikre a Tesco vásárlói május 11-e és június 7-e között legtöbben voksolnak. A szavazatok összesítése után júniusban hozzák nyilvánosságra, melyik pályázó valósíthatja meg ötletét a kapott 1300 euróból.

A rozsnyói Tescoban ezekre a projektekre szavazhatunk

Régiónkban a Rozsnyói Egészségügyi Szakközépiskola, a Domka szaleziánus ifjak egyesülete és a Gömöri Kézművesek Társulása került be a „döntőbe”, és már csak a vásárlókon múlik, a három közül melyik nyer. A szavazás menete egyszerű – a rozsnyói Tesco áruház kasszájánál a vásárlást követően mindenki kap egy szavazózsetont, melyet a bejáratnál elhelyezett (a projekt címét és a pályázó nevét tartalmazó) három doboz egyikébe kell dobni.

És most lássuk, mivel szeretné a három pályázó szebbé, jobbá tenni környezetét, közösségének életét.

egészs szak pály
Az egészségügyi szakközépiskola „Egészséges gyerekek – egészséges jövő” című pályázata az egészséges életmódot szeretné népszerűsíteni az alapiskolás gyerekek körében: megtanítani a helyes táplálkozás és étrend összeállításának (gyümölcs, zöldség, folyadék bevitel), valamint az élelmiszerbiztonság és -higiénia alapelveit, az élelmiszerek összetételének ismeretét, az egészséges ételek kiválasztását. Mindezt játékos formában, gyakorlati bemutatókkal színesítve képzelik el.

1
A Domka szaleziánus ifjak egyesületének rozsnyói szervezete a Dél-lakótelepen található multifunkciós sportpálya felújításához kéri a támogatást. A pályán és környékén a családok számára szeretnének pihenőzónát kialakítani, a hely azonban rossz állapotban van. Számos része megrongálódott, a nézőtéren a rossz szag és szemét miatt nem kellemes ülni. Nincsenek padok, a járólapot benőtte a fű, egyszóval nem nyújt éppen vonzó látványt. Amennyiben ők nyerik meg a támogatást, felújítják, megszépítik a pályát és környékét, a munkálatokba pedig bevonják a családokat és főleg a fiatalokat, ezzel is hozzájárulva ahhoz, hogy megtanulják értékelni a pályájukat és vigyázni rá.

kézm tábor pályA Gömöri Kézművesek Társulása a sorrendben 15. nyári kézműves táborral pályázott. A tehetséges fiatalok számára szervezett táborok rendszeresen július hónapban, a várhosszúréti Kézművesházban zajlanak. Az ötnapos tábort közel száz gyermek látogatja naponta a Rozsnyói, Rimaszombati járásból és a szomszédos Magyarországról is. A résztvevők húsz különböző kézműves foglalkozás közül választhatnak, kipróbálhatják többek között a kosárfonást és fafaragást is.

  • pr-i, rozsnyoivdek.sk, fotó: tesco.sk


Hagyj üzenetet