A kárpátaljai Szent Mihály Gyermekotthon énekkara Felső-Gömörbe látogat

A kárpátaljai Szent Mihály Gyermekotthon énekkara Felső-Gömörbe látogat

Május utolsó hétvégéjén a kárpátaljai Rát községből huszonketten érkeznek Felső-Gömörbe. A Szent Mihály Gyermekotthon énekkara hat helyszínen ad koncertet.

A gömöri jótékonysági ruhavásár–sorozat által támogatott kárpátaljai Szent Mihály Gyermekotthon lakói májusban Felső-Gömörbe látogatnak, ahol a felvidéki önkéntesekkel találkoznak, valamint azon településeken adnak koncertet, ahol helyi önkéntesek önerőből szervezték meg a vásárokat.4

Tornaljától Tornagörgőig tizenhárom településen valósultak meg jótékonysági ruhavásárok, nyolc helyszínen helyi önkéntesek önerőből szervezték azokat. Ezek közül május 28-án Ardóban, Szilicén és Várhosszúréten, május 29-én Berzétén és Szalócon ad koncertet a gyermekotthon énekkara, majd Lekenyében, a III. Családi délután keretén belül, ahol sor kerül a felvidéki önkéntesek találkozójára is.
A családi esemény a pelsőci régióban kíván hasznos, kötetlen, jó hangulatú, vidám délutánt biztosítani a családok számára. A sors azonban nem mindenkinek adja meg a szülők által biztosított nyugodt, biztos családi hátteret. A rendezvény keretében a Kormorán frontemberei – Vadkerti Imre, Fehér Nóra és Szűts István – adnak jótékonysági koncertet. A koncert teljes bevételével a kárpátaljai gyermekotthont támogatják a szervezők.
„Izgatottan várjuk a koncertet, és még nagyobb az izgalom amiatt, hogy előttük léphetünk fel. Május 27-én ér véget Kárpátalján az iskolai év, így ez a turné lesz az első nagy kirándulás is, rögtön az évzáró után. A gyerekek már csak ezért is nagyon várják ezt az utat. A zenede legkisebbjei először indulnak ilyen koncertsorozatra, így tehát az izgalom is ennek megfelelő, de a lelkesedés még ennél is nagyobb. Többen már most összepakoltak, a bőröndök útra készek. Hónapok óta próbáljuk a dalokat. Sajnos az idősebb gyerekek (16 évesek) nem tudnak részt venni a turnén, mert nem kapnak útlevelet, így a zenei programot is át kellett szervezni. De megyünk és bemutatkozunk Gömörnek” – nyilatkozta Bíró Mária és Árpád, a gyermekotthon vezetői.

1Az egyre népszerűbb esemény színes programmal várja a családokat. Kiállítás nyílik a „Mutasd meg, mi rejlik benned” elnevezésű képzőművészeti verseny alkotásaiból, valamint a Gömöri Kézművesek Társulása közreműködésével Gubcsi Lajos Makovecz Imre építészetét bemutató fényképkiállítása lesz megtekinthető. A képzőművészethez kötődően Stefan Monika tart interaktív bemutatóval egybekötött előadást a jobb agyféltekés rajzolásról, valamint a résztvevők a Szabad Újság szerkesztőivel is találkozhatnak. A gyermekek motoroztatásáról a Kerecsen Motoros Egyesület tagjai gondoskodnak a délután folyamán.  Lesz kézműves vásár is, melyen a szervezők szívesen látják a környék kézműveseit is termékeikkel. A részletes műsort ITT találják.
„A gyermekek gömöri hétvégéjét Csáky Pál támogatásának köszönhetően és helyi összefogással tudjuk megszervezni. Ardó község felvállalta a frissítők biztosítását, Beretke község a gyermekek elszállásolását, Szalóc és Lekenye község, valamint a kecsői biogazdaságot vezető Barkai házaspár pedig az étkeztetést. A pelsőci Dénes György Alapiskola diákjai gyűjtést szerveztek a kárpátaljai gyerekek részére. Támogatásáról biztosított továbbá a Femine Fortis Polgári Társulás is” – nyilatkozta Beke Beáta, a gömöri jótékonysági ruhavásár–sorozatok koordinátora.
A Pro Le-Ti Polgári Társulás és a Csemadok Lekenyei Alapszervezete rendezésében, Lekenye Község Önkormányzata, a Lekenyei Református és Evangélikus Egyházközségek és a pelsőci Dénes György Alapiskola társszervezésében valósul meg 2016. május 29-én Lekenyén a III. Családi délután. Támogatói jegyárak: felnőtteknek 4 €, családi jegy (2 felnőtt és 1 gyerek) 3 €, a Csemadok Lekenyei Alapszervezete tagjainak 2 €, gyerekeknek 15 éves korig pedig 1 €.

  • Beke B.


Hagyj üzenetet