Az alkotótáborba képzőművészetben jártas, tehetséges alapiskolásokat várnak

Az alkotótáborba képzőművészetben jártas, tehetséges alapiskolásokat várnak

A Szlovákiai Magyar Pedagógusok Szövetsége és a társszervezők 2016. július 1 – 5. között Komáromban hatodik alkalommal szervezik a Harmos Károly Képzőművészeti Alkotótábort az alapiskolák tanulói részére.

A tábor célja a fiatal tehetségek felkarolása és felkészítése a vizuális nevelés eszközeinek segítségével a hazai és nemzetközi képzőművészeti versenyekre. Az alkotótábort olyan pedagógusok vezetik, akik az elmúlt évek alatt szakmai továbbképzéseken vettek részt, elsajátították az élményszerű vizuális nevelés alapelveit, és azt sikeresen alkalmazzák a gyakorlatban.

A vizuális nevelés gyermekközpontú szemlélete fontosnak tartja az érzelmi intelligencia kialakítását és fejlesztését ellentétben napjaink sivár, fogyasztói szemléletével. Előtérbe helyezi az élményközpontú, kreatív tevékenységi formákat, pozitív energiákat, alkotási kedvet szabadít fel a gyerekekben, segíti a tehetség kibontakozását. A gyerek számára az a vonzó, amit élvezettel tesz, amihez élmény tapad, az válik maradandóvá számára. Sok látványos technika van, amellyel kifejezőeszközei gazdagíthatók, képességei fejleszthetők, ezeknek a technikáknak az elsajátítására törekszenek az alkotótábor foglalkozásain.

A tábor programjában egy sümegi tanulmányút is szerepel, ezért a jelentkezőknek érvényes útlevéllel kell rendelkezniük. A hét folyamán a tanulókra pedagógusok felügyelnek, és szervezik a táborozók szabadidejét.

A tábor részvételi díja, – mely magába foglalja a rajzeszközöket is – a bentlakóknak 60 €, hazajáróknak 40 €. A tábor ideje alatt megvalósuló tanulmányút részvételi díja 5 €. A kollégiumban lakó tanulóknak napi háromszori étkezést (reggeli, ebéd, vacsora) biztosítanak. A hazajáró tanulóknak ebédet és vacsorát biztosítanak. A táborozók ellátásának további költségeit az SZMPSZ és a társszervezők pályázati forrásból fedezik.

Jelentkezni az SZMPSZ honlapján (www.szmpsz.sk) keresztül csak elektronikusan lehet 2016. június 12-ig.

Olyan alapiskolai tanulók jelentkezését várják, akik az elmúlt években regionális, országos vagy nemzetközi képzőművészeti pályázatokon, versenyeken eredményesen szerepeltek.

Bővebb információt az SZMPSZ Központi Iroda munkatársai adnak a 035 7714 755 vagy a 035 7713 572 telefonszámokon.

Magas létszám esetén a gyerekek besorolását a különböző versenyeken való részvétel és a jelentkezési sorrend alapján fogják meghatározni. Részletes programot a visszajelzéssel együtt küldenek a szervezők.

forrás: szmpsz.sk, kép: pixabay.comHagyj üzenetet