A napközis kézműves táborban fazekas- és textilműhely várja a gyerekeket

Már csak néhány hét és kezdődik a diákok által várva várt kéthónapos nyári szünet. A gyerekek lelkesen tervezgetnek, a szülők pedig lázasan kutatják a szabadidős programokat és táborozási lehetőségeket, hogy csemetéjük valami hasznos és szórakoztató elfoglaltsággal töltse a szünetben az idejét. A kínálatra nem lehet panasz, mindenki választhat érdeklődése és pénztárcája szerint. A kreatív foglalkozások kedvelőit például a rozsnyói Gömöri Művelődési Központ (GOS) napközis kézműves tábora szólíthatja meg.

A művelődési központ székhelyén, a Gömöri Hagyományok Házában a tábor két időpontban, 2016. július 4-től 8-ig, valamint augusztus 1-től 5-ig várja a 7 és 14 éves kor közötti gyerekeket – tájékoztatott az intézmény. Az egyik csoport a fazekasműhelyben fog öt napon keresztül munkálkodni, a résztvevők szakképzett vezetők segítségével sokféle kerámia tárgyat, bögrét, aromalámpát, tálkát vagy egyéb használati és dísztárgyat készítenek majd. A másik csapat tagjai a textilműhelyben saját táskát, kis szőnyeget, karkötőt szőhetnek-fonhatnak, de kipróbálhatják a nemezelést és varrást is. A szervezők a tábor idején a kézműves foglalkozások mellett egyéb programokat is kínálnak, például látogatást a rozsnyói csillagvizsgálóban és mesenézést az Apollo moziban.

gos táborA napközis tábor naponta 7.30-tól 16.30-ig zajlik majd a Gömöri Hagyományok Házában (Betléri utca 8). Az egyes csoportok maximális létszáma 10 fő, a részvételi díj 100 €/5 nap, tartalmazza a vezetők munkadíját, pedagógiai felügyeletet, anyagköltséget, munkaeszközöket, az éttermi ebéd, frissítő árát és a tanúsítványokat. Bővebb tájékoztatás: 0917 760 947, munkova@gos.sk, gos@gos.sk

  • pr, rozsnyóvidék