„Ott leszek ezen a nyáron, mert ezt meg kell tennem magamért.”

A Gombaszögi Nyári Tábor 2016-os himnuszának premierje

Kedden, július 21-én volt a premierje a Gombaszögi Nyári Tábor idei himnuszának. A tábor szervezői idén a komáromi Spliff 447 zenekart kérték fel az együttműködésre, melynek eredménye az Ezen a nyáron címet viseli.

1A komáromi Spliff 447 nem lehet ismeretlen a gombaszögi táborozók számára. Tavaly a Szlovákiai Magyar Dal Napja egyik fellépőjeként már debütáltak a tábor nagyszínpadán, s azóta is céltudatosan menetelnek előre a szlovákiai magyar könnyűzenei életben. A zenekar már 2011 óta működik, szélesebb rajongótáborra azonban csak az utóbbi időben tettek szert. A fiatalok körében egyre nagyobb népszerűségre törő zenekar rengeteg koncerttel és sok-sok új dallal hálálja meg a beléjük vetett hitet. Ezeknek a daloknak a listáját gyarapítja most már a 2016-os Gombaszögi Nyári Tábor himnusza is, az Ezen a nyáron, amely igazán spliffes hangzással bír. A zenekar egyébként saját magát a beatang stílusba sorolja. Ahhoz, hogy megtudjuk, ez pontosan mit takar, muszáj meghallgatnunk néhány dalukat!

Az Ezen a nyáron szövegét Michalovic Tibor, azaz OJ, a zenekar énekese írta, a zenét pedig, mint ahogy mindig a zenekar együtt szerezte. A tábor himnuszához, ahogy az előző években, természetesen idén is készült videoklip, amelynek forgatókönyvírója és rendezője egyaránt Kovács Krisztián, a tábor médiaszekciójának munkatársa. A hanganyag Farnbauer Péter „Fambi” komáromi stúdiójában készült.

 

Magáról a dalról nem szívesen árulunk el információkat, inkább buzdítunk arra mindenkit, hogy a saját bőrén tapasztalja! A klip forgatási helyszíne a Spliff 447 komáromi próbaterme, illetve a Gombaszögi Nyári Tábor régi-új helyszíne. Sőt! Külön köszönet jár Ambrúzs Jánosnak és Lőrincz Évának annak apropóján, hogy a stábnak a Gombaszögi Cseppkőbarlangba is belépést biztosítottak a forgatás során.

zeneiA táborba látogatók július 16-án, szombaton láthatják és hallhatják a Spliff 447-et a nagyszínpadon. Egészen biztosan a tábor idei himnusza is el fog hangzani, addig pedig dúdolásra fel! A tábor szombati napján a nagyszínpad vendége továbbá a Besh o droM, valamint a KFT zenekar.

További információk a Gombaszögi Nyári Tábor honlapján, vagy hivatalos Facebook-oldalán találhatóak.

Legyünk ott ezen a nyáron, mert ezt meg kell tennünk magunkért!

  • GNYT

Portálunk a Gombaszögi Nyári Tábor médiapartnere.

Korábbi írás a táborral kapcsolatban:

Partybusszal Gombaszögre!

Ha tetszik a portál, kérjük ossza meg híreinket, programajánlóinkat barátaival, ismerőseivel is, köszönjük 🙂