Barangoljuk be önmagunkat és a világot!

Barangoljuk be önmagunkat és a világot!

Önmagunk és a világ mélyebb megismerése, szemet gyönyörködtető helyek, életre szóló emlékek – részben ezeket nyújtja a Vándorláss nevet viselő polgári társulás azoknak a kalandoroknak, akik szeretnének velük útra kelni egy-egy túra erejéig. A „vándorok” a Gombaszögi Nyári Táborban meséltek útkeresésükről, kalandjaikról és életfilozófiájukról péntek délután, a tandem sátorban.

DSCF3869A névválasztásuk nem véletlen. Ők vándorok, akik együtt vagy külön keresik az útjukat, akik a megismerhetetlent próbálják megismerni úgy, hogy megpróbálnak látni – persze kicsit másképp, mint ahogy azt a rohanó világba belecseperedő ember teszi. Gépek segítségével beszélgetünk és utazunk, informálódunk és tanulunk; nekik köszönhetjük gazdag ruhatárunkat és változatos ételeinket; már lassan szórakozni, levegőt venni vagy ismerkedni sem tudunk nélkülük. A világ iszonyatosan felgyorsult, mi pedig egyre inkább hajlamosak vagyunk nem észrevenni azokat az apró csodákat, melyek tarkítják, gazdagítják mindennapjainkat. A vándortúrák filozófiai „alapanyaga” ebből próbál meríteni: megpróbálják újra felfedeztetni, megláttatni és megtapasztaltatni közvetlen környezetünk jelentéktelennek vagy láthatatlannak tűnő apróságait. Nem kell feltétlenül útnak indulni ahhoz, hogy az ember bebarangolhassa a világot. Minden ember más, és mindenki másképp fedezi fel a körülötte és a benne lévő végtelen tájakat. „Azt is el tudom képzelni, hogy valaki úgy járja be a világot, hogy ki sem mozdul a szobájából, és közben mindvégig tudatánál van” – vallják a vándorok.

DSCF3872DSCF3874DSCF3870
A vándorok bejárták már a Kárpát-medence különböző vidékeit, szerveztek vándorlást már a Szlovák Paradicsomba, az Alacsony- és a Magas-Tátrába, de Magyarország számos hegyvidékét is bebarangolták. A kirándulásokra, a túrákra és az előadásaikra is jellemző a kötetlenség, az, hogy az egyén szabadon „vándorolhat” – nemcsak a gyönyörű tájak vagy az izgalmas témák között, hanem önmagában is. De a természet, a világ és önmagunk mélyebb megismerése mellett a mozgás és az egészség szeretetét is szeretnék átadni mindazoknak, akik kedvet kaptak ahhoz, hogy kicsit jobban „beleszagoljanak” ebbe a különleges világba.

  • Balla Sándor, rozsnyovidek

Portálunk idén is a Gombaszögi Nyári Tábor médiapartnere



Hagyj üzenetet