PÁNCÉLBAN – alkotói pályázat

PÁNCÉLBAN – alkotói pályázat

A SZITAKÖTŐ gyerekfolyóirat alkotói pályázatot hirdet PÁNCÉLBAN címmel.

A páncél megvéd a sérülésektől, akár lovag, akár bogár viseli, de súlyos teher is lehet. És mi a helyzet a szívet-lelket oltalmazó páncélokkal? Szabadulni kellene tőlük vagy minél erősebbre, ellenállóbbra kovácsolni? És egyáltalán: miért van szükségünk páncélra?
Várjuk a didaktikus stílust nagy ívben kerülő, a 8 éven felüli olvasókat megszólító verseket, meséket, prózákat és ismeretterjesztő cikkeket. Az ismeretterjesztő cikkek a természettudomány vagy a társadalomtudomány szempontjából is tárgyalhatják a témát.
Terjedelmi határok
VERS | 16 soros
MESE | 2800 leütés szóközzel együtt
CIKK | 4500 leütés szóközzel együtt
Egy pályázó több művet is beküldhet, de kérjük, hogy még publikálatlan művekkel pályázzanak. Az online megjelenést is publikációnak tekintjük.
Javasoljuk, hogy a pályázók előzetesen tájékozódjanak a Szitakötőt jellemző hangvételről és nyelvi színvonalról az alábbi linkeken:
szitakoto.com | issuu.com/liget
A műveket postai vagy elektronikus úton várjuk a szerkesztőség címére: SZITAKÖTŐ | 1122 Budapest, Kissvábhegyi út 4-6.
palyazat[kukac]ligetmuhely.com
Kérjük, a pályázatban adják meg e-mail címüket. A beérkező műveket folyamatosan olvassuk, minden pályázónak elektronikus úton válaszolunk.
A szerkesztőség által kiválasztott művek megjelennek a Szitakötő folyóiratban, és az országos oktatási program segédanyagaként sok ezer hazai és határon túli diákhoz és pedagógushoz jutnak el.
A sikeres pályázók szerzői honoráriumot és további publikálási lehetőséget kapnak.
Beküldési határidő | 2016. szeptember 9.
További információ | Horgas Judit palyazat[kukac]ligetmuhely.com

– forrás: palyazatok.org, illusztrációs kép: pixabay.comHagyj üzenetet