SENTINEL élményközpont Rozsnyón – az utolsó szakaszba lépett a múzeum felújítása

SENTINEL élményközpont Rozsnyón – az utolsó szakaszba lépett a múzeum felújítása

A Rozsnyói Bányászati Múzeum bányászati és kohászati tárlatának helyet adó épület felújítását célzó „SENTINEL élményközpont Rozsnyón“ című projekt építési és helyreállítási munkái a nyár folyamán az utolsó fázisba értek – tájékoztatott a Rozsnyói Bányászati Múzeum.

Szakember vezetésével restaurálták a homlokzatot, melyet a kedvezőbb, melegebb időszakban kellett elvégezni, azelőtt pedig sor került a Gömör bányászatát és kohászatát bemutató, modern mellékszárnnyal rendelkező történelmi épület kolaudációjára.
A felújítás részeként új kiállítóterek kiépítésére is sor került, melyek lehetővé teszik a múzeum kiállító tevékenységének bővítését és a körülmények színvonalának emelését. A külső tér funkcionális egyesítését tereprendezéssel, a zöld területek átalakításával, fák és bokrok ültetésével valósították meg. A projekt keretében megvalósuló valamennyi munka az előre tervezett ütemterv szerint halad – tudatta Jaroslava Neubauerová.

2
A következő szakaszban, az év további részében tervezik a dioráma megvalósítását és ezzel párhuzamosan magának a tárlatnak a fokozatos kialakítását is. A múzeum munkatársai bíznak abban, hogy a projekt eredménye egy vonzó kiállítás lesz, mely felkelti a széles nyilvánosság és a szakmai körök érdeklődését is.

  • pr-i, rozsnyovidek, fotó: Rozsnyói Bányászati Múzeum


Hagyj üzenetet