Őszi takarítás, lomtalanítás

Őszi takarítás, lomtalanítás

Rozsnyó város vezetése felhívja az iskolákat, szervezeteket, vállalkozókat, üzletláncokat és polgárokat, hogy kapcsolódjanak be a 2016. október 17. és 21. között zajló őszi takarításba.

Az akció keretében a lakosok elhelyezhetik a feleslegessé vált, nagyméretű háztartási hulladékokat (székek, ágyak, szekrények, fotelok, egyéb bútorok stb.), illetve a közterületekről összegyűjtött szemetet a megrendelt konténerekbe. Felhívják a figyelmet, hogy tilos a konténerekbe többféle szemetet eldobni, minden fajta hulladékra külön konténert szükséges rendelni.

A szemét elszállításának időpontjai:
október 17. – Központ, Stred lakótelep
október 18. – Dél lakótelep, a Kaszárnyák melletti, a Téglagyár mögötti lakótelep
október 19. – P. J. Šafárik lakótelep és Podrákos
október 20. – Varga-dombi lakótelep
október 21. – Rozsnyóbánya és Sajóháza (Nadabula)

A nagy űrtartalmú konténerekbe nem való:
– háztartási elektromos hulladék (hűtő, mosógép, televízió, számítógép…)
– kertekből és parkokból származó biológiai lebomló hulladék (levelek, ágak, száraz fű)
– használt étolajok és zsírok
– autógumi
– fémek
– káros anyagokat tartalmazó kommunális hulladék (autó akkumulátor, égők, csövek, káros anyagokkal szennyezett csomagolóanyagok…)

Ezekkel a következőképpen kell eljárni:
– a kertekből és parkokból származó biológiai lebomló hulladékra (levelek, ágak, száraz fű) külön konténert kell rendelni, hogy ne keveredjen más hulladékkal
– a káros anyagokat tartalmazó kommunális, a háztartási elektromos hulladékot és a veszélyes hulladékot (hűtők, televíziók, mosógépek, nyomtatófestékek, elemek, akkumulátorok…), használt étolajokat és zsírokat mobil gyűjtés keretében lehet leadni 2016. október 20-án 7.00 órától 17.00 óráig.

A konténerek megrendelése:
Rozsnyói Városi Hivatal – Šalamon L. – 3. emelet, 305. sz. iroda, tel. szám: 7773233, mobil: 0917877294 (8:00 órától 14:00 óráig)

  • pr-i, rozsnyovidek


Hagyj üzenetet