Kiállítás a diákok szemével

Kiállítás a diákok szemével

Decemberben galériapedagógiai órákat tartottak a Rozsnyói Bányászati Múzeum főtéri galériájában Roland Neupauer „Internácia“ című kiállításához kapcsolódva. A művek tanulmányozása után a középiskolás diákok megalkották saját, egyedi másolataikat.

2A résztvevők, a Rozsnyói Műszaki Szakközépiskola Ing. Katarína Miščíková vezetésével érkező diákjai először megtekintették a kiállítást és megismerkedtek az alkotásokkal, majd következett a vizuális interpretáció – a művek alapján elkészítették saját, szabadon értelmezett kópiáikat – számolt be a foglalkozásról Badin Gabriella múzeumpedagógus.

17
A diákoknak nem volt könnyű dolguk, hiszen már a kiállítás megnyitóján elmondta a művészről Szőcs Andrea Éva festőművész, hogy pontosan megfogalmazott színeket, vonalakat, formákat, gesztusokat használ, amik csak első látásra tűnnek spontánnak. Ezen értelmezés mentén dolgoztak a galériában a diákcsoportok, és alkotásaikon igyekeztek a lehető legjobban visszaadnia a kiállított művek kompozícióját és szimbolikáját.

A foglalkozás célja az volt, hogy ezzel a képzőművészeti módszerrel segítsünk a résztvevőknek fejleszteni és elmélyíteni az adott képzőművészeti alkotásokkal kapcsolatos ismereteiket, azok észlelését, és nem utolsósorban kialakítani bizonyos párbeszédet a kiállított művek alkotója és a befogadók, vagyis a diákok között – zárta beszámolóját a múzeum munkatársa.

  • pr-i, rozsnyovidek, fotó: Rozsnyói Bányászati Múzeum


Hagyj üzenetet