Havas reggelre ébredt Rozsnyó

Havas reggelre ébredt Rozsnyó

Nagy fehérségre ébredtek ma reggel Rozsnyó és környéke lakói. Úgy tűnik, mintha a tél első felében, karácsonykor és a téli szünidőben elmaradt hómennyiséget most egyszerre, egy nap alatt akarnák bepótolni az égiek.

dsc_1018

dsc_1125Az utakat ugyan takarítják – láttunk hókotrót a közutakon és egy áruház parkolójában is -, de a sűrű hóesés miatt ez meglehetősen nehézkes feladatnak bizonyult. A városban reggel a megszokottnál némileg kisebb volt a forgalom, az autók lassan haladtak a vastag hóréteggel borított, csúszós utakon. A járdák nagy részét is szorgalmasan tisztítják a lakosok, illetve a közmunkások, de a kevés járókelő, aki a zord idő ellenére kimerészkedett, sokszor térdig érő hóban gázol és a gyalogos kabátjára, sapkájára, arcára pillanatok alatt ráfagy a hó.

dsc_1131

dsc_1129A előrejelzés szerint még holnap is várható környékünkön havazás és jövő hétig biztosan maradnak a mínuszok. Tél van, nagy hideg és bármily meglepő :), leesett a hó – a gyerekek nagy örömére, úgyhogy bosszankodás helyett inkább öltözzünk fel melegen és szánkózzunk egyet. Akinek pedig autóba kell ülnie, vezessen óvatosan – mert a hó mellett ráadásul ma péntek 13-a is van!

dsc_1020dsc_1023dsc_1132

  • pr-i, rozsnyovidek


Hagyj üzenetet