Közel kétezer diákot szólított meg a Selye János Egyetem

Közel kétezer diákot szólított meg a Selye János Egyetem

3 hónap, 3600 kilométer, 67 iskola, 1949 diák, 73 előadás 2500 percben. Ezek a számok jellemzik a Selye János Egyetem népszerűsítő körútját. Az egyetem munkatársai Királyhelmectől Pozsonyig szinte minden határhoz közeli középiskolát meglátogattak interaktív játékkal egybekötött bemutatkozó előadásukkal.

“Az egyetemünk számára fontos, hogy személyesen találkozzon a középiskolásokkal, és személyesen tőlük szerezzen információt arról, hogy képzelik el a jövőjüket. Kulcsfontosságú számunkra az is, hogy a diákok olyan személyektől szerezzenek információt a Selye János Egyetemről, akik tisztában vannak az intézmény és a felsőoktatás nyújtotta lehetőségekkel. Ezért csapatunk nagy hangsúlyt fektet arra, hogy valós és hiteles információkat adjon át az érettségi előtt állóknak” – mondta a körutat szervező Karrier-tanácsadó Központ vezetője, Ištvánik Norbert.

sje-nepsz2Az előadók, ha lehetőséget kapnak az iskoláktól, egy interaktív játékkal próbálják ráhangolni a fiatalokat a pályaválasztásra. A „Mire költenéd az életed” című pályaorientációs játékban a fiatalok a döntéseik alapján vonhatják le a következtetéseket, melyek azok a pontok, amelyekre az életük során szimbolikusan időt, energiát és pénzt szánnának majd.

Ez után az előadók bemutatják a SJE nyújtotta lehetőségeket és az egyetemisták mindennapjait. Az érettségizők egy olyan szórólapot kapnak kézhez, melynek illusztrációi egyedi módon mesélik el számukra, mi vár rájuk, ha a Selye János Egyetemet választják.

“2017. február 14-én nyílt nappal készülünk az érdeklődők számára, hogy újra találkozhassunk a diákokkal. Remélhetőleg az előadások, beszélgetések felkeltették a tanulók figyelmét és kedvet kapnak a továbbtanulásra!” – zárta Ištvánik Norbert.

  • Selye János Egyetem Karrier-tanácsadó Központja


Hagyj üzenetet