Húsvéttól újra indul az aggteleki Kincskereső játékösvény

2016-ban a szakmai zsűri döntése alapján az aggteleki Kincskereső játékösvény lett Magyarország legjobb ökoturisztikai tanösvénye. A húsvéttól látogatható kincskereső útvonalat sikeresen végigjárók garantált ajándékban részesülnek, valamint ingyenes szakvezetés és játszóház is várja a gyerekeket – tájékoztatott az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság honlapja.

A Kincskereső játékösvény vidám, kalandos ismeretszerzésre invitálja a játékos kedvű családokat, gyerekcsoportokat. A látogatók egy 6 állomásból álló élményösvény játékait eljátszva kaphatnak ízelítőt az Aggteleki Nemzeti Park kincseiből. A túra az aggteleki Baradla-barlang fogadótérségétől, a Tourinform iroda elől indul, az ösvény hossza 1 km, a túra időtartama 1 óra. A kincskereső játékösvény húsvéttól nyár végéig látogatható, 2017-ben április 14. és augusztus 31. között. A részvételi díj 500 Ft (tartalmazza a kincskereső felszerelést), barlangtúrán is résztvevő iskolás és óvodás csoportoknak 250 Ft/fő. A kincskereső felszerelés a barlangbejárat közelében található Tourinform Irodában szerezhető be, amely mentelevelet tartalmaz (kincskereső térképpel és matricagyűjtővel), matricákat a feladatok ellenőrzéséhez, valamint a játékokhoz szükséges fatojást.  Egy kincskereső felszerelést többen is használhatnak. A helyesen beragasztott matricagyűjtőt a Tourinform Irodában bemutatóknak a jó munkáért ajándék jár. Csoportoknak az ösvény bejárásához ingyenes szakvezetés igényelhető, de a torlódások elkerülése végett előzetes bejelentkezés szükséges.

A Kincskereső Játékösvényt bejáró csoportok részére kiegészítő programként – előzetes egyeztetéssel – természetismereti játszóház igényelhető. A játszóház 5 éven felüli gyermekek számára ajánlott, helyszíne az aggteleki Baradla-barlang fogadótérsége. A részvételi díj 250 Ft/fő, a Kincskereső Játékösvényt bejáró csoportoknak ingyenes.
További információ kérés, bejelentkezés, szakvezetés, játszóház az alábbi elérhetőségeken igényelhető: Tourinform Aggtelek, +48/503-000, naturinform.anp@gmail.com.
– pr-i, rozsnyovidek, forrás, fotó: ANPI