Elkezdődött a Minorma mentortábor

Huszonkét tehetséges diák gyűlt össze a Minorma Polgári Társulás mentortáborában Rimakokava mellett, hogy három művészeti ágban, mentorok segítségével új technikákat tanuljanak és fejlesszék magukat. Négy napon keresztül a reggeli óráktól, sokszor  éjszakáig nyúló foglalkozásokon vesznek részt.


A kilenc kreatív írásra jelentkezőt Veres István író, a Vasárnap munkatársa és Bőd Titanilla újságíró, az Új Szó munkatársa mentorálják. Gyenes Gábor képzőművész csoportjában tizenegyen vannak és a két fotós mentorált Kápostáš Mártonnal dolgozik együtt.
„Az a tapasztalatunk, hogy a diákok igenis igénylik az effajta foglalkoztatást. Itt lehetőségük adódik a megszokott módszereket átlépve tanulni,  fejlődni, és nem utolsó sorban maradandó élményeket gyűjteni erre a nyárra“– nyilatkozta Gyenge Veronika, az egyik szervező. „Egy olyan tábort próbálunk létrehozni, ahol egy bensőséges családi hangulat alakul ki a szervezők, a mentorok és a táborozók között.“
Az idei táborban lehetőségük nyílik részt venni slam poetry workshopon, amit Bárány Bence (Slam Poetry Győr) és György Ádám (Slam Poetry Felvidék) fog tartani.  A tábor zárónapján, szerda este pedig a táborlakók bemutatják az elmúlt napok alkotásait.

  • minorma