Kari Napok a Tudomány Hetén

Kari Napok a Tudomány Hetén

Az idei évben is megrendezésre kerül, immár XI. alkalommal a Kari Napok a Tudomány Hetén elnevezésű rendezvénysorozat a Selye János Egyetem és a Selye János Egyetem Hallgatói Önkormányzata szervezésében. Ahogy az már eddig is megszokható volt, az előadások gerincét a Selye János Egyetem szervezeti egységei szervezik a Tudomány és Technika elnevezésű, összszlovákiai tudománynépszerűsítő héten belül, míg az esti, szabadabb programokat a Hallgatói Önkormányzat vállalta magára.

Vasárnap afféle felvezetővel indított a Kari Napok, este fél nyolctól ugyanis a Vissza jövőbe három részét tekinthették meg az érdeklődők a Sirály kollégium ebédlőjében, egyhuzamban.
Hétfői nap aztán kezdetét veszik az előadások is, sok szórakoztató programmal vegyítve. Reggel nyolctól indul a Kari Napok sportnapjának első felvonását képező asztalitenisz-bajnokság az Egyetemi Sportközpontban, majd ennek következő állomásaként az érdeklődők a helyes edzési módszerekről hallhatnak egy szemináriumot a Sportközpont Fitnesztermében. Szintén sport, ám leginkább a karrierépítést veszi célba Michaela Erősová előadása a Konferencia-Központ K1-es termében, aki már többször jeleskedett erőemelésben. Egy órától a Tudományos tudás természetéről hallhatnak az érdeklődők a Tanárképző Kar 404-es termében, majd ugyanitt következik a szlovák tanszék előadása az 1917-es forradalom és az irodalom kapcsolatáról főképp J. Jesenský, illetve J. G. Tajovský tükrében. Ha Kari Napok, akkor Tanár-Diák est, így öt órától Nagy Ádámmal beszélgetnek a hallgatók a Sirály kollégium ebédlőjében.
Kedden véradással folytatódik a program a Konferencia-Központban reggel fél kilenctől, majd háromnegyed tíztől egy, a robotikát érintő előadást láthatnak az érdeklődők a Konferencia-Központ K1-es termében. Ezzel szinte párhuzamosan, tíz órától kezdődik a Bioaktív anyagok (fitokemikáliák) funkcionális jelentősége a kevésbé ismert mezőgazdasági termékekben című előadás a Gazdaságtudományi Kar 110-es termében. 11 órától aztán az e-shopon történő sikeres exportálásról, illetve az árösszehasonlítók marketingjéről hallhatnak az érdeklődők. Este aztán két Tanár-Diák est is megrendezésre kerül, a Gazdaságtudományi Kar hallgatói hat órától beszélgetnek a Viking pubban Gyurián Norberttel, míg a Református Teológiai Karról Szénási Lillát hallgathatja meg a nagyérdemű a Lux Pizzeriában, szintén hat órától. Nyolctól aztán a művészeté a főszerep: a hagyományokhoz híven megrendezésre kerül a Művészetek éjszakája a Pince klubban, ahol a hallgatók kiállíthatják bármely alkotásukat, legyen az fotó, festmény, rajz, vagy épp írás (a lehetőségek tárháza végtelen), illetve több művész előadására is sor kerül, majd egy film vetítése zárja le a napot ugyanitt.
A szerdai napot az angol mint idegen nyelv oktatásának kihívásaival foglalkozó beszélgetés nyitja meg a Tanárképző Kar 201-es termében, majd az egyetemi sportközpontban egy önvédelemről szóló előadás következik tíz órától. Szintén ebben az idősávban kezdődik a Tanárképző Karon az Inkluzív iskola, inkluzív társadalom elnevezésű VI. Tudományos szimpózium. Fél tizenkettőkor ugyanitt a Tanárképző Kar tudományos publikációi kerülnek terítékre, mely előadás vendége Bukovszky László történész lesz. Négy órától aztán kezdődik az Egyetemi Sakkbajnokság a Danubius kollégium kistermében, majd hat órától a Pókerbajnokság, míg nyolc órától a Játékok éjszakája a Danubius kollégium nagytermében. Utóbbi lényege, hogy az idelátogatók társasozhatnak, vagy épp az itt megrendezett versenyeken is kipróbálhatják magukat – ahogy az előző években megszokhattuk.

  • sje hök


Hagyj üzenetet