VIII. Harmos Károly Képzőművészeti Alkotótábor

VIII. Harmos Károly Képzőművészeti Alkotótábor

A Szlovákiai Magyar Pedagógusok Szövetsége és a társszervezők 2018. július 2 –6. között Komáromban nyolcadik alkalommal szervezik meg a Harmos Károly Képzőművészeti Alkotótábort az alapiskolák tanulói részére.

A tábor célja a fiatal tehetségek felkarolása és felkészítése a vizuális nevelés eszközeinek segítségével a hazai és nemzetközi képzőművészeti versenyekre – áll a pedagógusszövetség felhívásában. Az alkotótábort olyan pedagógusok vezetik, akik az elmúlt évek alatt szakmai továbbképzéseken vettek részt, elsajátították az élményszerű vizuális nevelés alapelveit, és azt sikeresen alkalmazzák a gyakorlatban.

A vizuális nevelés gyermekközpontú szemlélete fontosnak tartja az érzelmi intelligencia kialakítását és fejlesztését ellentétben napjaink sivár, fogyasztói szemléletével. Előtérbe helyezi az élményközpontú, kreatív tevékenységi formákat, pozitív energiákat, alkotási kedvet szabadít fel a gyerekekben, segíti a tehetség kibontakozását. A gyerek számára az a vonzó, amit élvezettel tesz, amihez élmény tapad, az válik maradandóvá számára. Sok látványos technika van, amellyel kifejezőeszközei gazdagíthatók, képességei fejleszthetők, ezeknek a technikáknak az elsajátítására törekszenek az alkotótábor foglalkozásain.

A tábor programjában egy tanulmányút is szerepel, ezért a jelentkezőknek érvényes útlevéllel kell rendelkezniük. A hét folyamán a tanulókra pedagógusok felügyelnek, és szervezik a táborozók szabadidejét.

A tábor részvételi díja – mely magába foglalja a rajzeszközöket is – a bentlakóknak 60,- EUR,  hazajáróknak 40,- EUR. A tábor ideje alatt megvalósuló tanulmányút részvételi díja 5,00 EUR. A kollégiumban lakó tanulóknak napi háromszori étkezést (reggeli, ebéd, vacsora) biztosítunk. A hazajáró tanulóknak ebédet és vacsorát biztosítunk. A táborozók ellátásának további költségeit az SZMPSZ és a társszervezők pályázati forrásból fedezik.

Jelentkezni az SZMPSZ honlapján (www.szmpsz.sk) és facebook oldalán keresztül csak elektronikusan lehet 2018. június 11-ig.

Olyan alapiskolai tanulók jelentkezését várjuk, akik az elmúlt években regionális, országos vagy nemzetközi képzőművészeti pályázatokon, versenyeken eredményesen szerepeltek – hangsúlyozzák a szervezők.

Bővebb információt az SZMPSZ Központi Iroda vezetője, Fekete Irén ad a +421 907 111 455-ös telefonszámon, vagy az irodavezeto@szmpsz.sk levélcímen.

Magas létszám esetén a gyerekek besorolását a különböző versenyeken való részvétel és a jelentkezési sorrend alapján fogják meghatározni. Részletes programot a visszajelzéssel kapnak a résztvevők.

  • forrás: szmpsz.sk


Hagyj üzenetet