II. Rákóczi Ferenc Nyári Egyetem Rimaszombatban

A Szlovákiai Magyar Pedagógusok Szövetsége 2018. július 9 – 13. között szervezi meg a II. Rákóczi Ferenc Nyári Egyetemét Rimaszombatban.

A meghirdetett szakcsoportok száma 3 és programjuk 30 óra. Az idén csak egy akkreditált továbbképzés lesz, ezt az SZMPSZ a Comenius Pedagógiai Intézettel együtt biztosítja. A többi felkínált továbbképzés nem akkreditált. A tartalmi felépítés nem teszi lehetővé az átjárást, ezért csak egy továbbképzésre lehet jelentkezni – tájékoztat honlapján a pedagógusszövetség. A szakcsoportok minimálisan 15 bejelentkezett hallgatóval indíthatóak, a maximális létszám az egyes csoportoknál található. Az iskolákban, óvodákban, oktatási intézményekben dolgozók mellett valamennyi programra jelentkezhetnek a pedagógiai pályára készülő egyetemi hallgatók is.

Az SZMPSZ II. Rákóczi Ferenc Nyári Egyeteme 2018. július 9-én, hétfőn 12,30 órakor kezdődik és pénteken 18,00 órakor fejeződik be.

Jelentkezni, regisztrálni kizárólag elektronikus formában lehet az SZMPSZ honlapján (www.szmpsz.sk) és facebook oldalán 2018. június 15-én éjfélig.

A szervezők felhívják az érdeklődők figyelmét, hogy amennyiben a szakcsoportok mellett feltüntetett létszám betelik, az elektronikus rendszer már nem fogadja el a jelentkezést. Ilyen esetben más, még szabad helyekkel rendelkező szakcsoportot választhatnak az jelentkezők.

Az akkreditált képzésre jelentkező hallgatóknak a képzés 60 órás (a kontaktórák száma 52 óra – ebből 30 óra a rimaszombati nyári egyetem keretében, 22 óra augusztus végén és szeptemberben). Számukra is kötelező a bejelentkezés az SZMPSZ honlapján keresztül.

A regisztráció során megrendelt ellátást (szállást és étkezést), kiegészítő programokat is magába foglaló részvételi díj:

az akkreditált képzés esetén:

  • az SZMPSZ tagok számára 60,00 EUR,
  • nem SZMPSZ tagok számára 80,00 EUR

a nem akkreditált képzés esetén:

  • az SZMPSZ tagok és az egyetemi hallgatók számára 25,00 EUR,
  • nem SZMPSZ tagoknak 50,00 EUR

A részvételi díjat a jelentkezés elfogadása után kell pénzesutalványon befizetni. Erről az SZMPSZ Komáromi Központi Irodája írásban értesíti a jelentkezőket, és küldi az utalványt is.

A jelentkezési lap és a képzések részletes leírása az szmpsz.sk oldalon található.

forrás: SZMPSZ Országos Elnökség, fotó: pixabay.com