XXVII. Jókai Mór Nyári Egyetem

A Szlovákiai Magyar Pedagógusok Szövetsége 2018. július 9 – 13. között szervezi meg a XXVII. Jókai Mór Nyári Egyetemét Komáromban.

A meghirdetett szakcsoportok száma 8 és programjuk 30 óra. Az idén csak egy akkreditált továbbképzés lesz, ezt az SZMPSZ a Comenius Pedagógiai Intézettel együtt biztosítja – tájékoztatott honlapján a pedagógusszövetség. A többi felkínált továbbképzés nem akkreditált. A tartalmi felépítés nem teszi lehetővé az átjárást, ezért csak egy továbbképzésre lehet jelentkezni. A szakcsoportok minimálisan 15 bejelentkezett hallgatóval indíthatóak, a maximális létszámot az egyes csoportoknál feltüntették. Az iskolákban, óvodákban, oktatási intézményekben dolgozók mellett valamennyi programra jelentkezhetnek a pedagógiai pályára készülő egyetemi hallgatók is.

Az SZMPSZ XXVII. Jókai Mór Nyári Egyeteme 2018. július 9-én, hétfőn 12,30 órakor kezdődik és pénteken 17,00 órakor fejeződik be.

Jelentkezni, regisztrálni kizárólag elektronikus formában lehet az SZMPSZ honlapján (www.szmpsz.sk) és facebook oldalán 2018. június 15-én éjfélig.

A szervezők felhívják az érdeklődők figyelmét, hogy amennyiben a szakcsoportok mellett feltüntetett létszám betelik, az elektronikus rendszer már nem fogadja el a jelentkezést. Ilyen esetben más, még szabad helyekkel rendelkező szakcsoportot választhatnak a jelentkezők.

 Az akkreditált képzésre jelentkező hallgatóknak a képzés 60 órás, ezért ők a munkát már május 26-án elkezdték, és a nyári egyetem keretén belül fejezik be. Számukra is kötelező a bejelentkezés az SZMPSZ honlapján keresztül.

A regisztráció során megrendelt, ellátást (szállást és étkezést), kiegészítő programokat is magába foglaló részvételi díj  a nem akkreditált képzések esetén:

  • az SZMPSZ tagok és az egyetemi hallgatók számára 25,00 EUR,
  •  nem SZMPSZ tagoknak 50,00 EUR.

A részvételi díjat a jelentkezés elfogadása után pénzesutalványon kell befizetni. Erről az SZMPSZ Komáromi Központi Irodája írásban értesíti a jelentkezőket, és küldi az utalványt is.

A jelentkezési lap és a választható képzések leírása az szmpsz honlapján található.

forrás: SZMPSZ Országos Elnökség, fotó: pixabay.com