Szerdai tábori bejelentkezés

Szerdai tábori bejelentkezés

A kicsit hűvösebb idő, némi eső és helyenkénti sár láthatóan nem szegte a Gombaszögi Nyári Tábor lakóinak és látogatóinak kedvét. Szerdán is nagy élet zajlott a kempingben, aktuális témákat boncolgató érdekes előadások, kerekasztal-beszélgetések, zenei és egyéb programok közül választhattak a táborlakók.

A teljesség igénye nélkül említenénk Gazdag József beszélgetését Veiszer Alinda televíziós műsorvezetővel a sajtószabadságról és cenzúráról, majd Závada Pál íróval a tömeghisztériáról, gyűlöletről és lincselési népszokásról a Pátria Rádió sátrában.

A B-612 irodalmi sátorba pillantva délután Cserna-Szabó András felolvasását hallhattuk, amin igencsak jól szórakozott a közönség.

A Tóth Károly sátor vendégei Karolina Farská és Katarína Hozlárová, a Za slušné Slovensko aktivistái voltak. Nagy érdeklődés övezte Szakálos Éva művészettörténész előadását is, aki részletesen beszámolt arról, milyen leleteket találtak a közelmúltban megvalósult gombaszögi ásatáson a pálos kolostor és templom romjainál.

Ezekben a percekben is zajlik a Csángálló zenekar vérpezsdítő koncertje a Folkszögletben, a nagyszínpadon Pataky Attila és az Edda nyomja a rockot. És hol van még a reggel…

  • szöveg, fotó: Prékop I., rozsnyovidek

szerda – galéria

 

 

Gombaszög 90: Csúcsra jár a tábor

Nyitás, napsütés, pörgés – kedd a táborban

Gombaszög 90: Az építőtevékenység a mi örökségünk

 



Hagyj üzenetet