Gombaszög 90: a közéleté a főszerep a negyedik napon

A Gombaszögi Nyári Tábor negyedik napján a közéleti programok kerülnek előtérbe. Szó lesz kétnyelvűségről, szlovákiai magyar sajtóról, újságírásról, orosz befolyásról és érdekérvényesítésről.

A Tóth Károly sátorba Bukovszky László és Őry Péter érkezik, hogy a kétnyelvűség témáját járják körül, ezután pedig Menyhárt Józseffel Kovács Balázs beszélget a felvidéki magyar érdekérvényesítésről. Ondrejcsák Róbert és Feledy Botond Szlovákia az orosz befolyás árnyékában címmel tart előadást. A szlovákiai magyar sajtóról Czímer Gábor újságíró moderál beszélgetést. Vendége lesz Barak Bálint, a Parameter.sk ügyvezető igazgatója, Molnár Judit, a ma7.sk portál főszerkesztője és Finta Márk, a Trafik.sk alapító szerkesztője, az Új Szó napilap korábbi munkatársa. A Phoenix PT Filozofikus nemzet-e a magyar? címen szervez előadást, a nap végén pedig Bárdos Gyula és Rigó Konrád elemzi, hogy merre tart a szlovákiai magyar kultúra.

A tábor irodalmi sátrába érkezik Csider István Zoltán, Pion István és Süveg Márk Saiid, akikkel Laboda Robi beszélget, Mucha Dorkának pedig Závada Péter lesz a vendége.

A nap folyamán fellép többek között a Akkezdet Phiai, a Pressburger Klezmer Band, a párkányi jóvilágvan és a Pannonia Allstars Ska Orchestra.

További információk és a tábor részletes programja megtalálható a Gombaszögi Nyári Tábor honlapján, valamint hivatalos Facebook-oldalán.

  • gnyt