Gombaszög 90: Rigó Konrád állítja, két év múlva kész lesz a vár

Gombaszög 90: Rigó Konrád állítja, két év múlva kész lesz a vár

A Gombaszögi Nyári Tábor tegnapi napján Rigó Konrád az előadását követő interjúban bejelentette, hogy 2020-ra elkészül Krasznahorka vára. Ennek szellemében érkezett a 90 éves tábor az utolsó napjához. Folytatódik a programdömping.

A délelőtt folyamán a TANDEM Labirintus udvarában vállalkozói kerekasztalt tartottak, miközben a Tóth Károly előadói sátrában Szabó Norina bloggerrel és Gömöri Anna amatőr gasztrofotóssal beszélgettek az Instagram és a YouTube adta hobbilehetőségekről. Ezután érkezett a táborba a dunaszerdahelyi Ardea-csapat, név szerint Boros Csaba, Nagy Bence és Putz Erik, akik megépítették az ország első űrrakétáját.

A Phoenix PT két előadást is tart ma a táborban: a Vannak nők az irodalomban, a közéletben, a médiában, a politikában címűt egy a szexuális zaklatással kapcsolatos beszélgetés követi, valamint Svédország és Szlovákia között a férfiak és nők közötti egyenrangúság terén lévő különbségeket elemzik.

Az újságírással kapcsolatos témák is folytatódnak: a tényfeltáró újságírás sorsáról Zöldi Blankától, a Direkt36 munkatársától és Adam Valčetól, a SME napilap tényfeltáró újságírótól, Ján Kuciak korábbi kollégájától Czímer Gábor, a Trafik.sk munkatársának moderálásában hallhatnak a táborozók. Ugyancsak Czímer Gábor vezet beszélgetést Fiala János és Széky János társaságában az ukrajnai oktatási törvény kapcsán.

A PajtaSzínházban a Kassai Thália Színház A császár új ruhája című darabját, a B-612 irodalmi sátrába pedig Peer Krisztián és Garaczi László érkeznek.

További információk és a tábor részletes programja megtalálható a Gombaszögi Nyári Tábor honlapján, valamint hivatalos Facebook-oldalán.

(gnyt, szh)



Hagyj üzenetet