A Kazincbarcikai Egyesületek Fórumának versíró pályázata – felhívás

A Kazincbarcikai Egyesületek Fórumának versíró pályázata – felhívás

A Kazincbarcikai Egyesületek Fóruma versíró pályázatot hirdet diákok részére, akiknek alkotásait 2019. január 31-ig várják. A zsűri által legjobbnak ítélt ifjú szerzők könyvjutalomban részesülnek és közlési lehetőséget kapnak. Az ünnepélyes eredményhirdetésre jövő tavasszal, az Egressy Béni Nemzetközi Szavalóversenyen kerül sor.

A versenyre három korcsoportban lehet nevezni, az első korcsoportban: 1-2. osztályosok és 3-4. osztályosok, a második korcsoportban: 5-6. és 7-8. osztályosok, a harmadik korcsoportban középiskolások alkotásait várják – tájékoztatta portálunkat Dienes Mária, Bessenyei György Díjas népművelő, a Kazincbarcikai Egyesületek Fórumának elnöke. A pályázatban Kazincbarcika és vonzáskörzete, Encs és vonzáskörzete, Rimaszombat és térsége, Tornalja és térsége, Rozsnyó és térsége, Szepsi és térsége, Buzita és térsége, Kassa és térsége, Nagykapos és térsége, Szatmárnémeti és Nagykároly térsége, Csantavér és térsége, valamint Kárpátalja diákjai vehetnek részt.

A verspályázat témája kötetlen, tehát bármilyen verssel lehet nevezni! A kiíró tematikus javaslatai: a közvetlen természetről, természeti jelenségek, növények, élőlények (akár a hó borította tájról, kertetek virágairól, kedvenc állatodról) évszakokról, jeles napokról, érzelmekről: öröm, szomorúság, vágyak, szerelmek, a szülőföldről stb. Egy pályázó egy kategóriában egy alkotással pályázhat – mondja a szervező – a pályázati kiírásra készült, önálló alkotásokat fogadunk el, kéziratot nem őrzünk meg és nem küldünk vissza.

Pályázati kategóriák: 1. kötött formájú vers (pld. dal, elégia, óda stb.), 2. szabad versforma (pld. prózavers, képvers, betűvers stb.) maximum két oldal terjedelemben.

Pályázni kizárólag az alábbi e-mail címre megküldött pályázati anyaggal lehet: dienes.maria@gmail.com. A pályázat beadásának határideje: 2019. január 31. 24:00

Az alkotásokat a Kazincbarcikai Egyesületek Fóruma által felkért szakértő zsűri bírálja el. Az eredményhirdetésre az Egressy Szavalóversenyen kerül sor, várhatóan 2019 áprilisában. A pályamunkákat a zsűri javaslata szerint díjazzák. A három kategória első három helyezettje könyvjutalmat és közlési lehetőséget kap.

  • pr-i, rozsnyovidek


Hagyj üzenetet