XII. Harmos Károly Országos Képzőművészeti Pályázat

XII. Harmos Károly Országos Képzőművészeti Pályázat

A Szlovákiai Magyar Pedagógusok Szövetsége (SZMPSZ), a Szlovák Nemzeti Múzeum – a Szlovákiai Magyar Kultúra Múzeuma és a társszervezők 2019-ban is meghirdetik a szlovákiai magyar iskolák és óvodák Harmos Károly Országos Képzőművészeti Pályázatát – adta hírül a pedagógusszövetség.

A nevezési lap letölthető az SZMPSZ (www.szmpsz.sk) honlapjáról. A kitöltött nevezési lapot és a tanulók alkotásait a kiírásban szereplő formátumban kérik beküldeni a következő címre: Zväz maďarských pedagógov na Slovensku – Szlovákiai Magyar Pedagógusok Szövetsége (ZMPS – SZMPSZ), Elektrárenská 2., 945 01 Komárno.

Beküldési határidő 2019. május 31.

A beérkezett munkákat a nyár folyamán képzőművészekből, művésztanárokból álló szakmai zsűri értékeli. A legjobbnak ítélt alkotások beküldőit és felkészítő tanáraikat meghívják a tanulmányúttal egybekötött ünnepi kiállításra, amelyre 2019. szeptember 27-én kerül sor Pozsonyban, a SZNM a Szlovákiai Magyar Kultúra Múzeumában. A tanulmányúton a résztvevők megismerkedhetnek Pozsony történelmi nevezetességeivel és múzeumaival. A kiállítás ünnepélyes megnyitóján értékes díjakkal jutalmazzák majd a legjobb munkák alkotóit és az őket felkészítő pedagógusokat.

A pályázattal kapcsolatosan a 035 7714 755-ös telefonszámon vagy személyesen az SZMPSZ Központi Irodájában lehet érdeklődni.

A beküldött munkákat a szervezők nem küldik vissza.

  • forrás: SZMPSZ, fotó: pixabay.com


Hagyj üzenetet