Múzeumok és Galériák Éjszakája – retro nap, múltidéző programok

Múzeumok és Galériák Éjszakája – retro nap, múltidéző programok

A Rozsnyói Bányászati Múzeum, Kassa megye kulturális intézménye a Múzeumok és Galériák Éjszakája 2019 nemzetközi rendezvénysorozat keretében gazdag programot állított össze a diákok és a széles nyilvánosság számára – tájékoztatta portálunkat a múzeum. A fő eseményre idén is szombaton, azaz május 18-án kerül sor, azonban nem hiányozhat a hagyományos kísérőprogram, a Múzeumi Retro Nap sem, ami egy nappal korábban, pénteken 9:00 és 17:00 óra között zajlik majd a Sentinel Élményközpontban. Az esemény a régi időben jegyében valósul meg, ezért is kapta a retro jelzőt. A legkisebb látogatók a Sentinel Élményközpontban mindkét napon sötétedésig élvezhetik a bányász kisvonatot. A kétnapos programra a múzeum kedvezményes belépőjegyet kínál. 

Mivel különleges rendezvényről van szó, mindkét napon kedvezményes belépőt adunk valamennyi látogatóknak. Pénteken az iskolások és a szülőkkel érkező gyerekek a Múzeumi Retro Napot 1 € ellenében élvezhetik, szombaton pedig látogatóink jelképes 3 €-s belépőt fizetnek, ezzel a Múzeumok és Galériák Éjszakája keretében felkereshetik a Rozsnyói Bányászati Múzeum összes létesítményét“ – mondta el a belépők kapcsán a múzeum igazgatója, Pavol Lackanič.

Az érdeklődőket sokrétű ismeretterjesztő-szórakoztató program várja, mely a szocializmus időszakának életmódját idézi fel. A múzeum dolgozói pénteken a közkedvelt kézműves foglalkozásokkal készülnek, valamint a május 1-jéről, a szpartakiádról, illetve a szocializmusban használt játékokról szóló előadásokkal – tudatták a szervezők. A rendezvény részeként a gyerekek kipróbálhatják az udvaron a szpartakiád gyakorlatait, amit a múzeum a Gemer Olimpiai Klubbal közösen szervezett. Ezen kívül az intézmény az egészségügyi szakközépiskolával együttműködve olyan tevékenységet készített elő, ahol a résztvevők letesztelhetik az egészségüket, például megmérettethetik a vérnyomásukat, magasságukat, súlyukat stb. További érdekességként a tanulók kipróbálhatják a gázálarcot, a régi idők játékait (ugrálógumizás, ugróiskola), de bemutatják nekik az adott időszakra jellemző irodalmat és sajtót is.

A gazdag program kicsúcsosodása a szombati Múzeumok és Galériák Éjszakája lesz, amikor a múzeum valamennyi részlege rendhagyó időpontban, 17:00-től 23:00 óráig tart nyitva, és a látogatókat előadások, az állandó és aktuális kiállítások esti és éjszakai megtekintése várja. 

  • pr-i, rozsnyovidek


Hagyj üzenetet