Könyvbemutató a Csillagházban: Visszidensek

A Légy Lámpás! előadás-sorozat keretében 2019. május 23-án, csütörtökön 17:30 órától könyvbemutatóra várják az érdeklődőket a rimaszombati Csillagházba, ahol bemutatják Gyuricza Péter Visszidensek című két kötetét.

A Visszidensek olyan magyar származású emberek életútját mutatja be, akik távozásuk, illetve felmenőik távozása után évekkel vagy évtizedekkel később – kinti jólétüket feladva –  visszatértek Magyarországra. Közös bennük a szülőföld szeretete és az, hogy visszatérésük óta is itt élnek, dolgoznak és alkotnak az élet legkülönfélébb területein a néptánctól a zenén és a politikán át az üzleti világig.

A könyv érdekessége, hogy hasonló az állásfoglalása ebben a  kérdésben a Habsburg trónörökösnek (Habsburg György), a ’48-as forradalmár ősökkel rendelkező Szapáry Györgynek, a Szapáry grófi család leszármazottjának és az előző Orbán-kormány washingtoni nagykövetének is. Mindkét kötet a „Magyarország Barátai Alapítvány” gondozásában jelent meg.

A rendezvényen közreműködik Nagy Eszter Réka, a Tompa Mihály Református Gimnázium növendéke. Minden érdeklődőt szeretettel várnak! A belépés díjtalan.

 

  • rozsnyovidek/Pósa Lajos Társaság