Az Apollo Mozi októberi kínálata: dráma, dokumentum-, úti- és animációs film

Az Apollo Mozi októberi kínálata: dráma, dokumentum-, úti- és animációs film

A rozsnyói Gömöri Művelődési Központban működő Apollo Mozi októberben is várja a filmkedvelő közönséget. Ebben a hónapban hazai alkotásokat, dokumentumfilmet és drámát is vetítenek, és ismét kedveskednek egy válogatással a téli adrenalinsportok és útifilmek kedvelőinek. Nem feledkeztek meg az őszi szünetet töltő gyerekekről sem, számukra egy családi animációs filmmel készülnek. A vetítés helyszíne a Betléri utca 8. 

És most lássuk a havi filmkínálatot:

október 10. 19.00 CSÜTÖRTÖKI MOZI

Nech je svetlo / Legyen világosság       
(szlovák/cseh dráma, 2019, 93 perc, 15 éven aluliaknak nem ajánlott, 3€)
Rendező: Marko Škop (Iné svety, Osadné, Eva Nová)
A kiváló Milan Ondríkot láthatjuk az apa szerepében, akinek fia egy félkatonai ifjúsági szervezet tagja. Minden felbolydul, amikor a fiú belekeveredik egy osztálytársa zaklatásába és megölésébe. Rendkívül kifejező és aktuális történet a családról és a társadalomról. Milan Ondrík már elnyerte a legjobb színészi alakításért járó díjat a Karlovy Vary filmfesztiválon, a filmet pedig Szlovákia színeiben jelölték az Oscar-díjra.
október 17. 19.00 CSÜTÖRTÖKI MOZI
Ukradnutý štát / Ellopott állam 
(szlovák/cseh dokumentumfilm, 2019, 75 perc, 15 éven aluliaknak nem ajánlott, 3€)
Rendező: Zuzana Piussi
Drámai elbeszélés egy új típusú társadalmi berendezkedésről, amelyben a hagyományos államrendszer helyét átveszi a maffia és az oligarchák. A film az állam és a közvélemény befolyásolásának mechanizmusaira reflektál, mely kompromittáló anyagokkal, bizonyos információk eltitkolásával vagy ellenkezőleg, adott időben való nyilvánosságra hozásával történik úgy, hogy megerősödjön a szemlélet, melyet az emberek többsége valóságként fogad el.        
október 24. 18.00
SNOW FILM FEST
(dokumentumfilm, 180 perc, 12 éven aluliaknak nem ajánlott, 3€)
Téli adrenalinsportos és útifilmek nemzetközi fesztiválja.
Queen Maud Land, USA, 2018, 28 perc, Onekotan, Ausztria, 2015, 52 perc, Surfer Dan, USA, 2018, 8 perc, Ice and Palms, Németország, 2018, 32 perc, Můj svět, Cseh Köztársaság, 2019, 14 perc, Střípky ze života horolezce, Cseh Köztársaság, 2018, 28 perc.
október 31. 16.00 SZÜNIDEI MOZI
Chrobáčikovia 2 / Csodabogarak 2
(francia-kínai animációs film, 2018, 92 perc, 2€)
A hős bogárkák mentőakciója az egzotikus Karib-szigeteken, ahová véletlenül került el egy kis katicabogár. Az igényesen forgatott film és a hibátlan animáció kombinációja remek szórakozást kínál az egész családnak. Nem hiányoznak a rovarok kommunikációját utánzó tipikus hangok sem, melyek szintén kiváló humorforrások.  
  • pr-i, rozsnyovidek


Hagyj üzenetet