A Rovás heti programajánlója

A Rovás heti programajánlója

A kassai Rovás társulás ezen a héten az alábbi  programokkal várja az érdeklődőket:

OKTÓBER 14., 17.0018.30: Jóga. Belépődíj: 5€

MaJel Rovás Központ, Kassa, Erzsébet utca 42.

OKTÓBER 15., 10.00: Természetesen, egészségesen! Kováts-Kertész Nóra fitoterapeuta előadása. Szelíd, megelőző, hatékony kiegészítő gyógynövényes terápiák az egész családnak.

Löffler ArtCamp, Kassa, Kmet utca 34.

OKTÓBER 1618.: Rovás Őszi ArtFeszt. Az MMA Irodalmi Tagozata Kassán

Program: Október 16., 14.30  17.30 városnézés Balassa Zoltán idegenvezetésével: Szent Erzsébet székesegyház, Rákóczi-kripta, Miklós börtön, Rodostói Ház, Kassai Aranykincs

Október 17., 11.00: a krasznahorkai Andrássy Franciska Mauzóleum megtekintése. 12.00: Rozsnyó középkori főterének megtekintése Beke Zoltán vagy Kardos László vezetésével. 14.30: Látogatás a bányászati múzeumban (bányászattörténeti állandó tárlat, Sentinel élményközpont)

17.30: Ady-est a MaJel Rovás Központban. Ady Endre verseiből készült összeállítások Szabó András előadóművész, irodalomtörténész előadásában. Ady emlékezetének szentelt verseiket a szerzők és Szabó András előadóművész mondja el.  Közreműködik a DuoVega (Gablyasz Lilla Edina – fuvola, Veres Annamária – gitár).

18.30: Borvacsora. Belépődíj: 20€. Előzetes bejelentkezéshez kötött. Határidő: október 16.  Tel.: 0907 58 72 58 

Október 18.: 10.00: A Márai-szobor és a Márai Sándor Emlékkiállítás megtekintése

 

RINGATÓ:

OKTÓBER 17., 10.00:

Löffler ArtCamp, Kmet utca 34.

 

OKTÓBER 19., 9.0016.30: Képzés: Tudatos test  a fájdalom kezelése Dr. Hana módszerével. A képzés az izom, a hát-, a nyak- és fejfájás teljes elmulasztására szolgál, amennyiben a gyakorlatokat a résztvevő legalább három hónapon át végzi. Dr. Hana ezeket a fájdalmakat test-tudat feledékenységnek nevezte. Kutatásai során rájött arra, hogy a test számára háromféle válasz létezik, amelyek fájdalmat és az egyensúly felborulását okozzák, mivel a stresszt a test magában tartja. A tréningen a résztvevők megtanulhatják, hogyan érjék el a saját testük eredeti, egészséges állapotát. A módszer alapja a helyes légzés, a test abszolút lassú mozgása (hullámzás). A gyakorlatok nem a jóga területéről vannak, ugyanakkor a test tudatos figyelése a relaxációra emlékeztet.

A tréning vezetője: Klárka Darshan Tara Kaur (Hodničová), jógaoktató, a módszer okleveles oktatója

Jegyár: 79€ (Benne frissítő, és nyomtatott gyakorlatsor. A résztvevők ajándékba kapnak egy félórás ingyenes bioenergetikai masszázst is.)

Helyszín: MaJel Rovás Központ, Kassa, Erzsébet utca 42.

  • rovás


Hagyj üzenetet