Felhívás: Versíró pályázat diákok részére

Felhívás: Versíró pályázat diákok részére

A Kazincbarcikai Egyesületek Fóruma idén is meghirdette versíró pályázatát. A versenyre 2020. január 31-ig, három korcsoportban nevezhetnek a diákok kötetlen témájú versekkel. A zsűri által legjobbnak ítélt alkotások szerzői könyvjutalomban részesülnek.

Az első korcsoportban az 1-2. és a 3-4. osztályos tanulók, a másodikban az 5-6. és a 7-8. osztályosok, a harmadik csoportban pedig a középiskolás diákok versenyeznek majd. A pályázatra Kazincbarcika, Encs, Rimaszombat, Tornalja, Rozsnyó, Szepsi, Buzita, Kassa, Nagykapos, valamint Szatmárnémeti és Nagykároly, illetve Csantavér településekről és ezek környékéről, továbbá Kárpátaljáról várják a jelentkezőket – tájékoztatta portálunkat Dienes Mária, Bessenyei Görgy Díjas népművelő, a Kazincbarcikai Egyesületek Fórumának elnöke.

A verspályázat témája kötetlen, bármilyen verssel lehet jelentkezni – a természetről, jeles napokról, érzelmekről vagy szülőföldről szóló alkotásokkal, kötött vagy szabad versformában (maximum két oldal terjedelemben). Egy pályázó egy kategóriában egy alkotással nevezhet, a szervezők csak a pályázati kiírásra készült, önálló verseket fogadnak el.

Pályázni kizárólag az alábbi e-mail címre elküldött pályázati anyaggal lehet: dienes.maria@gmail.com. A beadási határidő 2020. január 31. 24:00 óra. Az alkotásokat a Kazincbarcikai Egyesületek Fóruma által felkért szakértő zsűri bírálja el, és az ő javaslataik alapján díjazzák az alkotókat. A három kategória első három helyezettje könyvjutalmat és közlési lehetőséget kap. Az eredmények kihirdetésére és a díjátadótra az Egressy Béni Vers- és Prózamondó Versenyen kerül sor, várhatóan 2020 áprilisában.

  • rozsnyovidek, fotó: pixabay.com


Hagyj üzenetet