XIX. Ferenczy István Országos Képzőművészeti Verseny

XIX. Ferenczy István Országos Képzőművészeti Verseny

A Csemadok Rimaszombati Területi Választmánya és a Gömör-Kishonti Művelődési Központ a Csemadok Országos Tanácsa  megbízásából meghirdette a XIX. Ferenczy István Országos Képzőművészeti Versenyt. A beküldési határidő: 2020. február 7.

Idén is érdekes témák közül válogathatnak a versenybe bekapcsolódó diákok: 1. Blaha Lujza (portré) – a művésznő születésének 170. évfordulója tiszteletére, 2. Hungarikumok, 3. Illusztrációk Fekete István műveihez – az író születésének 120. évfordulója tiszteletére. Ajánlott technikák: grafika, festészet, linometszet.

Az I. kategóriában az alapiskolák  4–6. évfolyamának tanulói (a 8-éves gimnáziumok I. évfolyama), a II. kategóriában az alapiskolák  7–9. évfolyamának tanulói (a 8-éves gimnáziumok II – IV. évfolyama), a III. kategóriában pedig a középiskolás diákok versenyezhetnek.

Az alkotásokat február 7-ig a következő címre várják: Oblastný výbor Csemadok, Jesenského 5., 979 01 Rimavská Sobota. A versennyel kapcsolatban az alábbi telefonszámon lehet érdeklődni: 0907 871 451 (Csemadok TV).

“A verseny kiértékelésére, az eredményhirdetésre és a díjak átadására 2020. február 21-én (péntek) 13.30 órától kerül sor Rimaszombatban, a Tompa Mihály Magyar Tannyelvű Alapiskola Novomeský utcai (Nyugat-lakótelep) épületében, ahol a legjobb pályamunkákból kiállítás is nyílik. A kiállítás anyagát a Tompa Mihály Országos Versenyen is megtekinthetik a résztvevők” – tájékoztattak a szervezők.

  • rozsnyovidek/csemadok.sk, kép: pixabay.com


Hagyj üzenetet