“Iskola a nyelvhatáron” – B. Kovács István előadása

“Iskola a nyelvhatáron” – B. Kovács István előadása

Harmadik évadához érkezett a Pósa Lajos Társaság Légy Lámpás előadás-sorozata. Február 13-ánIskola a nyelvhatáron” címmel tart előadást B. Kovács István gömörológus a rimaszombati Csillagházban 17.30 órai kezdettel. A programban közreműködik Bene Viktor, a Tompa Mihály Református Gimnázium növendéke. A rendezvényre a belépés díjtalan.

Az 1853-ban alapított  és – megszakítással – 1945-ig működött rimaszombati Egyesült Protestáns Gimnázium (EPG) különleges helyet foglal el a magyar művelődés történetében. A vetítettképes előadás, természetesen, nem csupán az EPG-t mutatja be, hanem betekintést enged elődintézményeinek, a rimaszombati református és az osgyáni evangélikus gimnáziumnak a történetébe is. Szó esik benne öntevékeny mozgalomról, sportéletről, cserkészetről és sok minden másról. Kitér, természetesen az intézmény jeles tanárainak, diákjainak a bemutatására is, külön hangsúllyal Pósa Lajosra.

Az érdeklődőknek lehetőségük nyílik az Egyesült Protestáns Gimnázium megalakulásának 150. évfordulója alkalmából készült, az Iskola a nyelvhatáron (2003). c. kiadvány megvásárlására is.
  • rozsnyovidek/Pósa Lajos Társaság


Hagyj üzenetet