Kreatív február a Gömöri Hagyományok Házában

Kreatív február a Gömöri Hagyományok Házában

A rozsnyói Gömöri Művelődési Központ (GOS), Kassa megye kulturális intézménye februárban két workshopot szervez felnőttek részére. Az alkotóműhelyekben zajló foglalkozások a farsangi szokásokhoz kapcsolódnak.

A vízkereszttől hamvazószerdáig tartó időszakot, azaz farsangot a mulatságok, jelmezek és disznótoros ételek jellemzik. Ezért a Gömöri Hagyományok Házának foglalkozásai is változatosak lesznek – tájékoztatta portálunkat a művelődési központ munkatársa. A felnőtt érdeklődők bekapcsolódhatnak a „Na truhlici maľované“ (Festett ládák) elnevezésű workshopba, melynek vezetője, Anna Lachová mesél a résztvevőknek a hagyományos gömöri mintákról, egyúttal mindenki kidíszíti ezzel a festési technikával a saját kis ládikáját, ékszertartóját.

Ehhez a workshophoz kötődik a következő, ékszerkészítő alkotóműhely. Renáta Kseničová a Gömöri Hagyományok Háza fazekasműhelyében megtanítja a résztvevőknek, hogyan tudják az ékszereket kézzel formázni, díszíteni, festeni.

A rendezvényre az Örökség ösztönöz című projekt részeként kerül sor 2020. február 7-én, illetve 11-én és 18-án. A workshop résztvevőinek száma korlátozott (10 fő), ezért ajánlott az előzetes bejelentkezés. A részvételi díj foglalkozásonként 10 €. Bővebb információ és jelentkezés: fafestés (Martina Kleinová) martina.kleinova@gos.sk 0915 884 135, kerámia (Renáta Kseničová) renata.ksenicova@gos.sk, 0917 419 258.

  • pr-i, rozsnyovidek


Hagyj üzenetet