Tavaszi szünet: A gyerekek a gömöri régió kőzeteivel és ásványaival ismerkedhetnek meg a múzeumban

Tavaszi szünet: A gyerekek a gömöri régió kőzeteivel és ásványaival ismerkedhetnek meg a múzeumban

A Rozsnyói Bányászati Múzeum, Kassa megye kulturális intézménye ismét izgalmas programot készített az óvodás és alsó tagozatos alapiskolás gyerekeknek a tavaszi szünet idejére. A rendezvény két időpontban valósul meg, 2020. március 3-án, kedden és 5-én, csütörtökön 10:00 illetve 15:00 órától. A helyszín a rozsnyói SENTINEL Élményközpont, a Šafárik utca 43-as szám alatt. A belépő 1,50€.

A múzeum dolgozói gazdag programmal várják a kis felfedezőket, amelyből nem hiányozhat a Szlovák-karszt és környékének természetrajzát bemutató kiállítás és az újonnan megnyitott kültéri geológiai kutatórészleg megtekintése sem.A rendezvény látogatói részére különféle kézműves foglalkozásokkkal és tevékenységekkel készülünk, lesz geológiai memóriajáték, ékszerkészítés ásványokból, kristálykészítés és sok egyéb“, jegyezte meg Juliána Kelemenová, a bányászati múzeum munkatársa.

A tavaszi szünetben nemcsak a Rozsnyói Bányászati Múzeumban várják a tanulókat érdekes foglalkozások, hanem több más megyei intézményben is. A szünidő eltöltését színesíthetik a könyvtárak, csillagvizsgálók vagy művelődési központok meglátogatásával is. A gyerekek számára összesen a megye nyolc kulturális intézményében készülnek programmal, Gömörben a bányászati múzeum mellett a Gömöri Művelődési Központban is, ahol a kézműves műhelyekben kipróbálhatják a fazekas- és egyéb hagyományos mesterségeket,“ nyilatkozta Rastislav Trnka megyeelnök.

A múzeumban zajló programokra előzetes bejelentkezés szükséges az alábbi elérhetőségeken: Ing. Juliána Kelemenová, tel.: +421 908 101 060, e-mail: pedagog.sentinel@banmuz.sk.

  • pr-i, rozsnyovidek


Hagyj üzenetet