Pénteken indul a Miénk a város! online játék

A tervezett őszi kezdés helyett már április elején elindul a külhoni magyar gyerekeknek szóló Miénk a város! nevű online játék – olvasható a Szlovákiai Magyar Pedagógusok Szövetsége honlapján.

A Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága által meghirdetett játék a szokásos októberi kezdés helyett április 3-án, pénteken 17 órakor veszi kezdetét. Az átütemezés célja, hogy a külhoni területeken otthonaikban tartózkodó kisgyerekes családok a játékban való részvétellel is tartalmas időt töltsenek együtt, ezáltal is lehetőséget biztosítva számukra a közös tanulásra és játékra.

Az előző évekhez hasonlóan a versenyben 6-14 éves gyerekek vehetnek részt, akiknek nyolc héten át számítógépről elvégezhető feladatokat kell megoldaniuk. Az idei játékban több feladat célja, hogy a gyerekek is megértsék, mi zajlik jelenleg a világban és a helyzetet maguk is megértéssel és fegyelmezetten kezeljék. Több olyan feladat van, ahol a gyerekeknek házi órarendet kell összeállítani, vagy épp a hálát kifejező szívet kell festeni és ablakukba ragasztva köszönni meg ezzel az egészségünket, biztonságunkat és ellátásunkat segítők munkáját.

A játék péntektől lesz elérhető a www.mienkavaros.hu oldalon és május 29-ig tart.

A 100 legügyesebb, legtöbb pontot összegyűjtő játékos 100 000 forint értékű Csodasarkot – fejlesztőjátékokat és gyerekkönyveket tartalmazó csomagot – nyer saját óvodai, osztály- vagy iskolaközösségének, de a legjobb 100-at követő 300 játékos is értékes könyvjutalomban részesül.

A nagy népszerűségnek örvendő online vetélkedőt 2013 óta hirdeti meg a Nemzetpolitikai Államtitkárság. A játékban évente rendszerint többezer külhoni magyar gyerek vesz részt.

  • forrás: szmpsz.sk