START(UP)SULI – Versenyezz az iskoládért!

START(UP)SULI – Versenyezz az iskoládért!

A koronavírus következtében kialakult krízishelyzet a diákokat is hasonló, vagy ugyanazon kihívások elé állítja, mint az igazgatókat, tanárokat és a szülőket, csak más szemszögből. Most a középiskolás diákok is bekapcsolódhatnak a megoldások keresésébe, egyúttal pénzt nyerhetnek ötletük kipróbálására. A KaranTéma létrehozói csapatversenyt hirdettek, melyre április 3-ig lehet regisztrálni. 

A versenybe szlovákiai magyar tannyelvű középiskolák diákjai kapcsolódhatnak be, akik legkésőbb a regisztráció napján betöltötték a 16. életévüket. A verseny részletes leírása és a jelentkezéshez szükséges linkek a KaranTéma oldalán találhatók.

Az első három helyen végző nyertes csapat 500, 300 illetve 200 eurós díjat kap az iskolájának az ötlete tesztelésére. A közönségdíj 250 euró, erre diákok szavazhatnak majd.

A versenybe a KaranTéma virtuális alkotoműhelybe való jelentkezés után lehet regisztrálni legkésőbb 2020. április 3-án (péntek) 18:00 óráig. Első lépésként, a témával való ismerkedés során az érdeklődők megnéznek pár rövid videót és válaszolnak néhány kérdésre. Ezután kerül sor a csapatok regisztrálására. Egy csapatot 5 fő, 16 évnél idősebb diák alkot. Lehetnek köztük “öregdiákot” is, amennyiben legfeljebb 23 évesek és ugyanabban az iskolában végeztek, amely az adott csapatot indítja. Egy csapat munkájában legfeljebb 2 öregdiák vehet részt. A csapatokat itt lehet regisztrálni.

KaranTéma – interaktív online alkotóműhely a távoktatás kihívásairól

A KaranTéma keretében szervezett műhelymunkára április 4-én, szombaton 9:00-től 16:00 óráig kerül sor. A műhelymunka célja az ötletelés, majd az ötletek kidolgozása és az eredmények előadása.

A csapatok az ötleteiket kétféle módon tölthetik fel, a szervezők által készített formanyomtatványban vagy egy maximum 1,5 perces videó formájában. A pontos utasításokat és elvárásokat a csapatok a műhelymunka elején kapják meg.

A projekteket egy tapasztalt szakemberekből álló zsűri fogja értékelni, ők döntenek az első három helyezettről. A közönségdíjról diákok döntenek majd szavazás útján. A szavazás határideje április 6., 10:00 óra, az eredményhirdetésre szintén április 6-án, hétfőn 14:00 órakor kerül sor.

  • rozsnyovidek/karantema, fotó: pixabay.com


Hagyj üzenetet