Ingyenesen nézhető filmek a Magyar Film Napja alkalmából

Ingyenesen nézhető filmek a Magyar Film Napja alkalmából

A Magyar Nemzeti Filmalap kezdeményezésére 2018-tól a magyar film nagy korszakai és alkotói előtt tisztelgünk április 30-án. 119 évvel ezelőtt ugyanis ezen a napon került sor az első magyar film, A táncz bemutatójára. Idén elmaradnak a nyilvános vetítések, a magyar filmek kedvelői azonban mától húsz klasszikus alkotást nézhetnek meg ingyenesen az otthonaikban. 

“A hagyományteremtő céllal indított első Magyar Film Napján mintegy 50 magyarországi helyszínen rendeztek filmes programokat. A nagy sikerű programsorozat 2019-ben is folytatódott azzal a kiegészítéssel, hogy a Magyar Nemzeti Filmalap filmvetítési lehetőséget biztosított a külképviseletek számára is. Így a Külgazdasági és Külügyminisztérium támogatásának jóvoltából tavaly a Veszettek című film vetítésével ünnepeltünk” – tájékoztatta portálunkat a kassai magyar főkonzulátus.

“Hasonló tervekkel készültünk az idei évre is, de a koronavírus járvány miatt sajnos elmarad a közös filmnézés. Azért, hogy mégse maradjunk magyar filmek nélkül, az NFI Filmarchívuma 20 filmet tesz ingyen elérhetővé saját Vimeo csatornáján, amelyeket 2020. április 30. és május 10. között lehet megtekinteni.”

Az elérhető filmek listája a következő:

 1. Hyppolit, a lakáj
 2. Meseautó
 3. Katyi
 4. Egy szoknya, egy nadrág
 5. Mágnás Miska
 6. Állami áruház
 7. Liliomfi
 8. Két emelet boldogság
 9. Mici néni két élete
 10. A veréb is madár
 11. A Tanú
 12. Egy őrült éjszaka
 13. Gyula vitéz télen, nyáron
 14. Veri az ördög a feleségét
 15. Szeleburdi család
 16. Csak semmi pánik
 17. A legényanya
 18. Roncsfilm
 19. Csinibaba
 20. Moszkva tér
 • rozsnyovidek/kmf


Hagyj üzenetet