A diákoknak dönteniük kell, melyik középiskolát választják

A diákoknak dönteniük kell, melyik középiskolát választják

Branislav Gröhling oktatási miniszter arra kéri a szülőket és a diákokat, ha több középiskolába is felvették a gyereket, döntsék el, melyik tanintézményben kezdi a 2020/2021-es tanévet. Ezzel lesz hely azoknak a tanulóknak is, akik eddig még nem jutottak be középiskolába – tájékoztatott a TASR hírügynökség.

Mint tudjuk, a gyerekek több iskolába jelentkezhettek, és előfordulhat, hogy sokakat két iskolába is felvettek” – jegyezte meg pénteken a miniszter az Eperjes megyei iskolákban tett látogatása során. A középiskolák igazgatói péntekig dönthetnek arról, kiket vesznek fel. A diákoknak június 4-ig be kell jelenteniük, hogy belépnek-e az iskolába.

Az igazgatók június 5-én közzéteszik a betöltött és a még üres helyek számát, és június 15-ig kell jelezniük, megtartják-e a felvételi vizsgák második fordulóját. Azok a tanulók, akik az első fordulóban nem kerültek be, június 19-ig jelentkezhetnek a második fordulóra. Szlovákiában – a szakiskolákat is beleértve – 839 középiskola van, a kilencedikesek száma ebben a tanévben 41 958.

– tasr, fotó: pixabay.com



Hagyj üzenetet