A gyermekek többsége már nagyon várta az iskolát

A felsőbb évfolyamok megnyitásáról is tárgyalt a szakértőkkel Igor Matovič miniszterelnök a hétfői ülésén. Erről az egyik pozsonyi alapiskolában, a gyermeknap és az iskolák újranyitásának alkalmából tett látogatása során tájékoztatott a kormányfő – adta hírül a TASR. Matovič megjegyezte, örül neki, hogy a koronavírus-járvány idején jól vizsgáztak az iskolások és a szülők.

Azt hiszem, ma örömet szereztünk a legtöbb gyereknek. Sokuk már valóban nagyon várta az iskolát” – mondta a miniszterelnök. Matovič megköszönte a tanítóknak, hogy helytálltak az online-oktatásban. „Gondolunk azokra a gyerekekre is, akik a körülményeik miatt nem tudtak részt venni az online-oktatásban, ezért lemaradtak. Megpróbáljuk felzárkóztatni őket, számukra a nyári vakációban is szervezünk foglalkozásokat, ami önkéntes lesz” – mondta a miniszterelnök.

A kormányfő elmondta azt is, hogy újra ingyen utazhatnak az iskolások. „Megint tele lesznek utasokkal a ma félig üresen közlekedő vonatok” – fogalmazott a miniszterelnök, és hozzátette, ez gazdaságosabb megoldás, mint autóval utazni, ráadásul környezetbarát is.

A koronavírus terjedése miatt márciusban bezárták az iskolákat és az oktatási létesítményeket. Hétfőtől újraindult az oktatás az alapiskolák 1-5. évfolyamában, az óvodákban, a művészeti alapiskolákban, a speciális alapiskolákban. Újra működnek az iskolai klubok is. A felső tagozatosok és a középiskolások továbbra is otthon tanulnak.

– tasr, fotó: pixabay.com