Tehetséges középiskolások jelentkezését várják a Minorma-mentortáborba

Tehetséges középiskolások jelentkezését várják a Minorma-mentortáborba

A Minorma Polgári Társulás idén nyolcadszor hirdeti meg Mentorprogramját. A koronavírus-járvány miatti korlátozások enyhítésével lehetőség nyílt a Minorma július eleji mentortáborának megrendezésére, természetesen a megfelelő higiéniai előírások betartása mellett – olvasható a szervezet honlapján.

A program célja idén is az, hogy tehetséges, pályaválasztás előtt álló szlovákiai magyar diákok elismert szakmai mentorok segítségével bepillantást nyerjenek különféle művészetek és kreatív tevékenységek világába. Az utóbbi évekhez hasonlóan ismét a gömöri Rimakokovára várják a jelentkezők közül kiválasztott, legfeljebb 25 fős csapatot 2020. július 2.-7. között. A kiválasztott diákok táborozási költségeit (szállás, étkezés) az útiköltség kivételével a Minorma állja. A jelentkezési határidő 2020. június 10.

A szervezők tájékoztatása szerint “a programba olyan szlovákiai magyar középiskolás (elsősorban 2. és 3. évfolyamos) diákok jelentkezhetnek, akik komolyan érdeklődnek valamilyen művészeti tevékenység iránt, illetve valamilyen formában művelik is azt. A diákok egy témakört jelölhetnek meg, amelyben kimagaslóak, és amelyben a továbbiakban tevékenykedni szeretnének, hiszen a program egyik lényege az is, hogy megfigyelhessük, honnan hová jutottak el az együttműködés során.”

A jelentkezők az alábbi témakörökből választhatnak: kreatív írás (szépirodalom, újságírás), képzőművészet, zene (ének/hangszer), színjátszás, tánc és fotó. 

A jelentkező diákoktól egy rövid bemutatkozót várnak – név, iskola, telefonszám feltüntetése mellett egy rövid jellemzést saját magukról, érdeklődési körükről. Továbbá írják meg, hogy melyik kategóriában szeretnének tevékenykedni, mellékletben pedig csatolják munkáikat. A pályázati mű olyan szövegrészletekből, képekből, felvételekből, kisvideókból álljon, amelyek tükrözik a diák tehetségét, stílusát, érdeklődési körét.

A bemutatkozót, a munkákat és a jelentkezési lapot elektronikusan a minorma.mail@gmail.com e-mail címre várják, és itt lehet feltenni az esetleges kérdéseket is.

A beérkezett pályázatokból első lépésként a mentorok kiválasztják a tábor résztvevőit. A döntést 2020. június 15-én tudatják a jelentkezőkkel.

A mentorok és a diákok a tábor ideje alatt közösen alkotnak, a tábor utolsó napján pedig bemutatják, min dolgoztak a rendelkezésükre álló öt nap során. A rendkívüli helyzetre való tekintettel a tábor utolsó napján megszokott bemutató idén nem nyilvános.

Az idei mentorok: Bőd Titanilla (újságíró), Gyepes Bianka (táncművész), Béhr Márton (színművész), Gyenes Gábor (képzőművész), Káposztáš Martin (fotóművész), Miqueu Montanaro (zenész), Veres István (író, újságíró).

Workshopok: Török Bianka (képzőművész, illusztrátor), Tóth Kinga (költő, performer, multimediális művész), Gyenge Veronika (slammer).

A Minorma facebook-oldalát is érdemes figyelemmel követni, itt olvashatók majd az újdonságok a táborral kapcsolatban.

Elérhetőségek:

Ivanics Júlia, a tábor szervező-koordinátora, tel.: +421 908 802 409, e-mail: minorma.mail@gmail.com, facebook.com/minormapt

  • rozsnyovidek/fotó: minorma.sk


Hagyj üzenetet